Sonja Liht: Ostaje pitanje šta posle izbora

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost u razgovoru za Danas

Ostavite komentar


  1. Citao sam i trazio nesto cemu bih zamerio. Interesantno. Nemam zamerki sem sto osecam debelu liniju nezameranja i vlasti i opoziciji. Mozda gresim.

  2. Kao ono kad neko prebije nekog a Evropa izda saopstenje gde obojicu zamoli da budu dobri i da se ne biju.

    1. Pročitao sam intervju i iskreni ne znam zašto ga je urednik prihvatio i uvrstio.
      Sem dobro poznatih fraza gospodja Liht nije nam dala ništa novo . To nije diplomatija , već praznoslovlje.
      Na konkretno i verovatno najbitnije pitanje o zatvaranju očiju EU pred rušenjem vladavine prava u Srbiji odgovor nije dat.
      Vladavina prava je ključna za Srbiju, a EU se ne bavi tzv „pojedinačnim slučajevima“ , a ne reaguje ni na opšte pojave kršenje kao što su ; retroaktivna primena Krivičnog zakona, rekvalifikacije navodnih krivičnih dela po starom i novom zakonu, kršenje Ustava Srbije, Kršenje Evropske povelje o ljudskim ptavima, slobode medija…
      Samo slobodan gradjanin može da gradi demokratiju i demokratske institucije , a u Srbiji SLOBODE NEMA.

  3. Nije tacno da je demokratija nesto najbolje za neku zamlju. Pa mnogi zlotvori su kroz demokratije dosli na vlast i zavili svet u crno. Globalisti su za demokratiju. Izvorna demokratija nije poznavala partije vec pojedinca politicara. Traba ukinuti politicke partije a ljude birati po imenu i prezimenu. Politicke partije su maska za sve i svasta. Ovo je lazna demokratija ili partokratija. Bolji je bio socijalizam.

  4. Vi ste gospodjo,“odgovorno presudili“ na cijoj ste strani,kada ste na novinarsko pitanje „zasto vlast gusi slobodne medije“,odgovorili frazom:“Profesionalni i slobodni mediji su preduslov ozbiljne i kvalitetne debate“.

  5. Ne sme niko da izdaje, pljačka, preti i laže ovaj narod. Sve to radi Vučić. Kad proradi nezavisan sud jednog dana, njega neće biti u Srbiji. Pobeći će glavom bez obzira. On je protivustavno vršio pregovore o Kosovu, i lično stvorio i priznao sve elemente kosovske države. Dok je Srbiji stvorio potpunu anarhiju u kojoj je Srbija potpuno opljačkana, izdata i rasprodata zemlja. Sve vredno je pobeglo iz Srbije i mi živimo sa najnižim standardom u Evropi. Veću platu ima čistačica u Nemačkoj nego naš doktor.
    Ali neizbežno dolazi vreme kada će Vučić morati da odgovara za sva zla koja je izvršio…
    Zato što beži i od istine i od kritike treba pripaziti da ne pobegne…
    P.Sajdžo 2020

  6. Recimo da svi izadju na izbore i da Vucic ne dobije vise od ovoga sto je do sada dobijao. Nadmocna vecina. I sta posle toga g.Liht, dajte predlog. Sve isto kao i u ovim proteklih 30g.

    1. HEPI bez slobodnih medija nema legitimnih izbora. To je obmanaa…
      Sajdžo 2020

      1. Posle izbora bice naravno novi izbori, redovni za 4 god. ili prevremeni kada odluci pobednik ovih izbora. Sve je jasno.

  7. Gospođi i priliči ovakav uzdržan ton i rečnik.
    Ali ja neću bre da izađem na ovakve izbore i dam legitimitet Vučiću,
    pa bog.

  8. Postovana gospodjo Liht, cini se da su se Vas fond ali I mnoge druge NVO uspavale i nisu blagovremeno reagovale na proteste mladih 2017, a posle i gradjanske proteste krajem 2018. U medjuvremenu je Srbija utonula u autokratiju uz besomucnu zloupotrebu medija sa nacionalnom frekvencijom i jos vecu zloupotrebu javnih resursa, putem kojih je vladajuca partija narasla na clanstvo od 700.000 clanova, ali i brojne „simpatizere“ koji su placeni novcem gradjana Srbija da karavanima autobusa dolaze na mitinge vladajuce partije. Za mitinge su cak koriscena otvaranja pogono ino kompanija, cime je gradjanima stavljano do znanja ko je njihov pravi poslodavac. Ustav se krsi svakodnevno, u Parlamenu je uvedeno nasilje vecine nad opozicijom, a po potrebi vladajuci koriste razne „navijace“ kako bi pokazali svoju moc. To ste trebali javljati i dokumentovati nadleznima u EU, pa bismo verovatno i mi sada, kao Makedonci dobili neku prelaznu vladu. Ovako, nepunih mesec dana pred izbore, zakazanih u vreme pandemije, situacija postaje nepodnosljiva.

  9. Ne da je prodana nego Hadži- Prodana 🙂 Jednostavno, neki ljudi nisu potkupljivi a neki jesu. Dvorjanka na AV- ovom dvoru. Slično kao Nebojša Krstić, Čeda, Blagojević iz Cesida.. Ima ih dosta. Evo mene je malo sramota za gospođu ako već nju nije..

    1. Ima teorija da je odnos i suprotan, neki bi rekli da je u pitanju i suva praksa, gledajuci to saglasje tesko je reci ko tu prosi a ko vodu nosi.

  10. pa isto ,vučić-vučićević… vučićem ču te,vučićem ćeš me

  11. I sta imamo mi od pomoci Eu satro Srbiji a zapravo rezimu Aleksandra Vucica? Jedno veliko nista. Da nema te pomoci on bi odacno pao i nebi sada mahao sa brojkama o rastu bruto dohodka i delio po 100e narodu a obican narod jedva sastavljo kraj sa krajem dok njegovi partijski celnici dele izmedju sebe Eu pare.

  12. Podrzala je AV sa bandom sns botova koja je unistila infrastrukturni sistem Beograda. Grejanje nikada gore, kanalizacije nema pola Beograda, vodosnabdevanje uzas, poplave secamo se svi ceo Beograd je plivao pod vodom, sahtovi na ulicama se organizovano kradu zadnjih sedam godina, fontane se gase i organizovano unistavaju jer se pere novac posredstvom ekipe snova, naplata parkiranja je organizovan biznis KUMA AV sa ekipom koja kupuje skupocene dzipve za svoju sns ekipu, ……… Istine radi da GRADJANI znaju Beograd je obustavio izgradnju rasvete i pitanje je da li ce biti za tako potrebna zamenu obicnih sijalica – primetno je da vec sedam godin svetlo nije kao ranije u Gradu Beogradu a pogotovo u seoskim sredinama gde je katastrofalno kao i po naseljima Beograda, isto je u vodovodu gde se sistem raspada, preduzece zelenilo je unisteno a nikafa vece plate, gradski prevoz GSB pokradjen do koske nema delova nema majstora, nema vozaca,….katastrofa je u svakom gradskom preduzecu a caruje organizovana korupcija narocito kod dobijanja gradjavinskih dozvola na platform Urbanisticke mafije iz Palmoticeve…..BEOGRADE vreme je budi se.

  13. Pa ostace pobeda liste za bojkot glasjuci neizlaskom naizbore i sa najvecim brojem glasova od svake stranke pojedinacni, a mozda i sa vecinom da samostalno formira novu Vladu..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.