SPC ne da spomenik bez krsta

Danas.rs aktuelno: Pokojnikov amanet na sudu

Ostavite komentar


  1. Hahahahaha, pa ne može crkva da predpisuje modele spomenika na groblju. Ovo ako ode u Strazbur sledi veliko plaćanje računa za sudove i odštete.

    1. Ne moze Crkva nista da propisuje na zemljistu koje joj ne pripada. Buduci da se ovo groblje nalazi na crkvenom zemljistu (privatnom) koje je dato na koriscenje opstini Novi Pazar uz obavezujuci ugovor, zemljiste se mora koristiti u skladu sa ugovorom ili ugovor postaje nistavan.

    2. Ako se ne varam, u pitanju je Novo PRAVOSLAVNO groblje, i to u neposrednoj blizini najstarije crkve u Srbiji, Petrove crkve. Nije mi jasno zašto je čovek koji se izjasnio da nije hrišćanin ipak sahranjen na groblju za pravoslavne hrišćane, kao što mu samo ime kaže. Takođe, kako neko misli da pored spomenika kulture od najvećeg značaja podiže nekakve piramide na tom grobnom mestu? Možda nisam najbolje razumeo tekst, ali čini mi se da, kad je već greškom sahranjen gde mu nije mesto, njegova porodica mora pristati na neku vrstu kompromisa.

      1. A gde treba da bude sahranjen? U jami nekoj? U mom mestu postoji pravoslavno i katoličko groblje. Gde će se sahraniti neko ko nije vernik?

    1. Izgleda njegovi najmiliji , cim su ga mimo njegove zelje sahranili u pravoslavnom groblju .

  2. Crkveno groblje je, kao sto mu ime kaze, … crkveno vlasnistvo. Prema tome, Crkva odredjuje pravila i izdaje ‘gradjevinske dozvoje’ za spomenike. Ne vidim u cemu je ovde problem. Interesantno je samo da doticni komunista-ateista, nije otisao na neko muslimansko groblje, nego bas pravoslavno, … kada je vec ‘ateista’ to ne bi trebalo da ima veze …

  3. Jos jedan eklatantan.primer da je crkva jedna.strasno retrogradna i.mracna stvar, posebno na ovim nasim prostorima. U pametno uredjenim.drustvima i drzavama odavno se zna gde joj je mesto.

    Postovanje Redakciji Danasa

  4. U 21. veku, u eri gde se ljudi spremaju da osvoje druge planete, u Srbiji se mlate sa ovakvim glupostima.

  5. Pa sta ovde ima da se komentarise, kad SPC ne priznaje za Srbe nikog ko se ne krsti sa tri prsta i zato je ovakva situacija na ovim prostorima. SPC radje prihvata „Bosnjak“ nego Srbin islamske veroispovesti i tako dalje i tako dalje.

  6. Srpski fundamentalni primitvizam! Sve dosadasnje saucesnike ove groteskne budalastine, zamenite jednom CIVILIZOVANOM osobom i ona ce resiti problem

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.