„Ako ne ispune naše zahteve, idemo ispred Ministarstva zdravlja“: Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ održali protest ispred GU Zaječar

Ostavite komentar


  1. Mislite da će ispred Ministarstva zdravlja da vam uspe i cuga? Ovi protestuju 15 nedelja i još im ništa nije uspelo.

  2. Ja sam lekar u penziji, specijalista, primarijus i zbog takvog zdravstva u kome se odavno ne zna „ko kosi a ko vodi nosi“, gde gazduju nesposobni, gde je do-zla-boga izmesano privatno i drzavno zdravstvo, izgubilo se svako, i licno i profesionalno dostojanstvo, etika i empatija prema pacijentima…ja sam i otisla u penziju sa 63 godine i 2 meseca, tacno koliko mi je za tu penziju, kao zeni minimalno i trebalo i koliko sam, verujte, i pored sve ljubavi prema struci jedva docekala.Nisam zelela da cekam tih dozvoljenih 65 godina zivota za penziju za zene, iako mi je penzija sada ponizavajuce mala, imajuci u vidu i da sam godinama volontirala, zamenjujuci upravo razne neradnike, veze, izmisljene “ talente medicine“, mamine i tatine sinove i kceri…dok su se oni setali po inostranstvu po raznim kongresima i „usavrsavanjima“, placenim visemesecnim i visegodisnjim odsustvima… Tesko je reci sada kome je gore u ovakvom zdravstvu, razocaranim pacijentima ili razocaranim lekarima, jer i jednima i drugima trpi zdravlje i dostojanstvo. Ali zato smo sami krivi! Cime se sve bavimo, o cemu sve pisemo i citamo, koju muziku slusamo, kome sve dajemo nacinalnu penziju, koga sve sahranjujemo u alejama zasluznih gradjana, kome sve stampamo knjige, a tek iz kakvih nam knjiga uce deca, ko nam i kako vodi prosvetu, ko nam je “ krem a la krem “ drustva, kako smo zamenili zdravlje za prozaicnu lepotu, kurvu za starletu a uspesnog coveka za kontroverznog biznismena…pa sta drugo i ocekivati?! Sto rece Andric; “ Dodju tako ponekad vremena kad pametan zasuti, budala progovori a fukara se obogati“. Dodju ali i prodju. Proci ce i ovo, jer, prosto, pre ili posle stvari dodju na svoje. Ali, da znate, ne mozete promeniti zdravstvo a da ne promenite i sve ovo drugo. Menjajte ali budite strpljivi. Sad padamo, ali kad covek dotakne dno, on odskoci. Samo mulj ostaje na dnu.

  3. To se dešava kada je senilni starac Direktor jer je član SNS-a. A predsednik Upravnog odbora supruga Gradonačelnika. Takva kombinacija je dovela do organizovanog kriminala. Pljačka nevidjenih razmera. Takvih grupica ima u Srbiji u svakom gradu. Samo što je ovaj bunar prvi presušio.

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.