"Ako ne ispune naše zahteve, idemo ispred Ministarstva zdravlja": Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" održali protest ispred GU Zaječar 1Foto: M. S. / Danas

Kao što su najavili, radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gamzigrad”, održali su protestni skup ispred Gradske uprave u Zaječaru. Poručili su da neće odustati, i gradonačelniku zaječara uručili su svoje zahteve.

Prema rečima Milana Stojanovića, predsednika štrajkačkog odbora, radnici pomenute bolnice, su petu nedelju u štrajku.

“Evo, pošto smo ušli već zvanično u petu nedelju štrajka, a još uvek smo tako reći nevidljivi, još uvek nemamo nikakvih zvaničnih informacija od našeg osnivača i ostalih relevantnih ustanova kojima smo se već više puta pisali, bili smo primorani da ovaj štrajk prenesemo ispred Gradske uprave, ne bi li nas konačno neko video i čuo, ne bi li ovo imalo jači odjek”, kazao je za Danas Stojanović.

On je kazao i to da će danas pokazati ostalim ljudima iz Zaječara, da upoznaju javnost još više sa ovim  njihovim  problemom.

“Danas ćemo biti ovde, sutra ćemo videti. Još nemamo neke konkretne planove, ali neka zadnja tačka će nam biti i Ministarstvo zdravlja, ako se naši zahtevi ne ispune i ako se nešto ne reši u nekom najskorijem periodu, spremni smo i na takav korak”, objasnio je on.

Stojanović je okupljenima kazao da su ovu banju koristili njihovi roditelji, oni, a da je potrebno da jednog dana i njihova deca koriste, i zbog toga se banja treba spasiti.

Prisutnima se obratio i bivši direktor ove bolnice, Petar Nikolić, koji je ovom prilikom pružio podršku zaposlenima.

"Ako ne ispune naše zahteve, idemo ispred Ministarstva zdravlja": Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" održali protest ispred GU Zaječar 2
Foto: M. S. / Danas

“Ja sam kao direktor nasledio dug od sadašnjeg direktora 75 miliona. Sa saradnicima mi smo za 27 meseci sve razdužili, i uložili nekoliko miliona u nove stvari. Nije mi jasno pošto sam smenjen pošto sam imao 65 godine, a sada drže direktora koji ima 70. Nije mi jasno zašto je Saša Mirković doveo njega”, upitao je bivši direktor.

Zahtevi radnika su splata zaostalih zarada, isplata putnih troškova, normalizacija daljih isplata zarada, smena rukovodstva i vd direktora i preispitivanje poslovanja u zadnjih pet godina.

Podsećamo, deo terapeuta zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj Banji pored Zaječara, stupili su 4. jula u jednočasovni štrajk upozorenja. Nisu želeli da daju izjave, a nezvanično smo tada saznali da je banja u blokadi, i da mesecima ne primaju platu.

"Ako ne ispune naše zahteve, idemo ispred Ministarstva zdravlja": Radnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gamzigrad" održali protest ispred GU Zaječar 3
Foto: M: S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari