Specijalnoj bolnici za lečenje plućnih bolesti u Surdulici novi rendgen aparat, donacija naroda Japana 1Specijalna bolnica u Surdulici Foto: V. R.

Ambasador Japana u Srbiji Takohiko Kacumata sutra će na svečanosti u Specijalnoj bolnici za lečenje plućnih bolesti u Surdulici izvršiti primopredaju rendgen aparata vrednog 76.170 evra, kao donaciju naroda Japana ovoj zdravstvenoj ustanovi, u okviru projekta za osnovne potrebe stanovništva Srbije, navodi se u saopštenju na sajtu Ambasade Japana u Srbiji.

Specijalna bolnica za lečenje plućnih bolesti u Surdulici jedina je specijalizovana ustanova za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima sa oboljenjima disajnih organa južno od Niša.

Tokom pandmemije virusa kovid 19 lekarsko osoblje je činilo maksimalne napore za pružanje pomoći pacijentima obolelima od virusa korone, ali i i redovnim horničnim bolesnicima.

Bolnica u Surdulici ovom donacijom dobija rendgen aparat vredan 76.170 evra, koji će omogućiti ovdašnjim lekarima još bolju dijagnostiku, navodi se u saopštenju koje je objavila ambasada Japana na svom sajtu.

Donacijom naroda Japana, koji se realizuje preko konstatnih donacija u medicinskoj opremi koju su dobili i Domovi zdravlja u Crnoj Travi i Vladičinom Hanu, poboljšanje je stanje zdravlja u skladu sa potrebama lokalnog stanovništva.

Ambasador Japana  u Srbiji Takohiko Katcumata, tokom sutrašnjeg dana razgovaraće kako je najavljeno sa dr Slavišom Kostićem, direktorom Specijalne bolnice u Surdulici, a ovim povodom biće održan i prijem u lokalnoj samoupravi, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja.

Tokom pandemije korona virusa OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja organizovao je humanitarnu donatorsku akciju u kojoj je nabavljena zdravstvena oprema i medicinski uređaji vredni više desetina hiljada evra za ovu zdravstvenu ustanovu od strateškog značaja u Pčinjskom okrugu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari