Vlasnik pirotske privatne RTV Tanuki Goran Lilić nezadovoljan količinom novca koji treba da dobije iz opštinskog budžeta prekinuo je emitovanje programa ove TV kuće, mada kaže da prekid programa nema direktne veze sa budžetskim sredstvima.

– Nisam zadovoljan raspodelom para jer smo dobili milion dinara i to samo za radio. Prošle godine smo dobili 1,8 miliona dinara, zajedno sa TV. Zbog toga sam pripremio generalno spremanje TV, a verovatno ću se preorijentisati na neku drugu stranu. Postavljamo novu opremu i pravimo potpuno drugačiju programsku šemu. Zaposleni su tu i sređuju prostorije. Ovo je početak kraja lokane vlasti – kaže Lilić, koji je i predsednik Udruženja preduzetnika Pirota, dodajući da će TV proraditi najverovatnije za petnaestak dana.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasićkaže da nije tačna Lilićeva tvrdnja da je milion dinara namenjen samo radiju, većceloj RTV Tanuki.

– Pri odobravanju para medijima cenili smo kvalitet emitovanja programa, broj zaposlenih u informativnom programu i informativne sadržaje, ne ulazeći u objektivnost tih sadržaja. Dakle, iz budžeta sufinansiramo samo informativni program i ne ocenjujemo da li je neki medij najslušaniji,najgledaniji ili najtiražniji. Naglašavam da lokalna samouprava nema nikakve obaveze da finansira medije. To je dobra volja odbornika SO. Sa svakim od medija potpisaćemo ugovore. Ko ne potpiše ugovor, neće dobiti pare, a one će biti preusmerene u druge medije.To što Lilićkaže da je ovo početak kraja lokalne vlasti, njegova je procena. Lokalna vlast se ne bira u kancelarijama nekih direktora medija. Oni koji imaju političke aspiracije neka idu na izbore – kaže Vasić.

Lilićtakođe kaže da opština Pirot nije učinila ništa za razvoj privrede, dok Vasićsve to demantuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari