Sportski dan u Subotici: Mladi jedva dočekali da se predstave i druže 1Mali sajam sporta u Subotici, foto: J. Patarčić

Posle dve godine pauze, centralni Gradski trg u Subotici danas je ponovo bio stecište dečje graje, osmeha i sportskog duha.

Više 300 mladih sportista iz 33 kluba došlo je da, zajedno sa trenerima i sportskim radnicima, predstavi svoje veštine u čak 27 različitih sportskih grana na Malom sajmu sporta.

“Mnogo nam znači da pokažemo naš sport, jer smo dve godine bili zatvoreni, godinu dana bez publike i stvarno nam ovo mnogo znači”, kaže nam Milica Riverić Hajčić, mlada odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba Subotica.

Dok se zagrevaju ispred mreže, njena vršnjakinja Jovana Lakić dodaje da od malena trenira odbojku i da je to lep i ženstven sport koji bi svima preporučila da treniraju.

“Danasa je za nas poseban dan, jer možemo da predstavimo ono čime se bavimo. Drago nam je što je naš klub ovde i što svi ljudi mogu da nas vide. Odbojka je jako lep sport i stekla sam puno prijatelja igrajući je”, nadovezala se Jovana, koja je takođe mlada odbojkašica Ženskog odbojkaškog kluba Subotica.

Sportski dan u Subotici: Mladi jedva dočekali da se predstave i druže 2
Odbojkaši se pripremaju za igru, foto: J. Patarčić

Odmah pored njih, čuju se mlade nade Rukometnog kluba Spartak koji, bodreći jedni druge, uvežbavaju šuteve na gol.

“Znači nam dosta da malo izađemo, da pokažemo kako igramo, šutiramo i kako brane naši golmani”, nije krio svoje zadovoljstvo mladi rukometaš Nemanja Pejin.

Za ovaj sport kaže da je “dosta maštovit”, ali da je potrebno i pametno razmišljati, zbog čega se njemu najviše dopada.

“Zato je i dobar za malu decu, da bi razvili motoriku, da nauče taktiku, šut, a dobar je i za masu, jer na treninzima radimo sklekove da nabijemo mišiće”, dodaje kroz smeh Nemanja.

Sportski dan u Subotici: Mladi jedva dočekali da se predstave i druže 3
Rukometaši uvežbavaju šuteve na gol, foto: J. Patarčić

Priliku da se predstave na Malom sajmu sporta iskoristili su još i karatisti, rvači, momci koji treniraju američki fudbal, brojna plesna udruženja, a posebno su aktivni bili mali fudbaleri koji su na poligonu demonstrirali svoje umeće sa loptom.

“To je jedna sportska aktivnost i imam mnogo drugara”, kaže nam devetogodišnji Luka Lukač, koji obožava fudbal.

“Baš mi je lepo kad treniram. Trčimo, šutamo, radimo tehniku, svašta radimo. Igramo fudbal”, objasnio nam je Luka.

Sportski dan u Subotici: Mladi jedva dočekali da se predstave i druže 4
Karatisti pokazuju svoje veštine, foto: J. Patarčić

Mali sajam sporta održava se po treći put u Subotici, a reč je o manifestaciji koju organizuje Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kao i Sportskog saveza Subotice.

Sajam je otvorio Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, a otvaranju manifestacije prisustvovali su i Snežana Žugić, pomoćnica ministra za omladinu i sport, Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari