Srbija bogatija za 5.500 novih stabala 1Foto: SBB fondacija

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“ stigla je u Bor, gde je juče posađeno 500 sadnica.

U akciji su pored SBB fondacije učestvovali predstavnici Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije, grad Bor, zaposleni u SBB kompaniji i brojni volonteri.

“Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije stigla je i u moj grad, Bor. Srećni smo da danas ovu lepu sliku pošaljemo celoj Srbiji jer ukupno doniramo 13.000 sadnica na 16 lokacija, od severa do juga naše zemlje“, rekla je Milena Nikolić, Menadžer SBB prodajnog mesta u Boru.

„Verujem da smo već sada motivisali mnoge pojedince i druge društveno-odgovorne kompanije. Ovo je poklon celoj Srbiji, jer u okviru naše akcije pošumljavanja radimo za budućnost generacija koje dolaze“, zaključila je ona.

U akciji pošumljavanja u Boru posađeno je 500 stabala hrasta kitnjaka, belog i poljskog jasena, zahvaljujući gradu Boru koji se prijavio i pobedio na konkursu SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“.

Akcija pošumljavanja je započeta 20. novembra, a do sada je zasađeno 5.500 stabala. Za 11. decembar je zakazana velika Akcija u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari