Srbija izgubila preko pola miliona ljudi između dva popisa, broj stanovnika najmanji od Drugog svetskog rata

Ostavite komentar


  1. Znači za 100 do 200 godina Srbi i Hrvati, kao Kelti i Avari… Zanimljivo da samo od 1948 do 1991 u „mračno doba“ komunizma imamo konstantan rast broja stanovnika iako se i tada išlo u tu Nemačku.

  2. A cena nekretnina skacu i pompezno i ponosno najavljuju jos veci porast. Kome, za koga, kada nestajemo tako brzim tempom, a prosecna primanja miruju? Ocito se radi o balonu naduvano nerealnim faktorima i pitanje je trenutka kada ce puci…

  3. Najveću i nepopravljivu grešku u životu sam napravio još 1975 god, što nisam otišao po pozivu u SAD kod tetke, i da se nikad više nisam pojavio u ondašnjoj Jugoslaviji tj Srbiji. Odavno je kasno. Sada sam starac sa 62 god života, bez posla, bez šanse za zaposlenjem, bez penzije, bez prebijene pare, bez želje i voljom za životom. Prokleta Srbija!!!

  4. To je sasvim uredu. To da ni jedni ni drugi nece postojati. Hteli ste da se igrate ideologije, pravite jugoslabije i jugoslovene, izvolte sad, nestati sa istorijske scene je skroz za ocekivati.

  5. Ovakvom progresijom ako nastavi pad stanovnika za 120 godina će nas biti manje od milion . U čemu je tajna a kažu zlatno doba . Zlatno doba za umiranje .

  6. Ma hajde…
    Ko bi to i pomislio…
    Srbija, drzava u kojoj sve poskupi 50-100% ali je inflacija 4-6%… U kojoj se promovisu neke pozitivne mere, ali se sve cini da se iste poniste ili ne sprovode… I odluke suda mozda bas i nisu konacne, vec – relativne…
    No, najveci problem vlasti – bice vise glasaca nego stanovnika!
    No,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.