“Srbija nikom nije nanela štetu, nema ni u Severnoj Koreji džojstik”: Stevandić -“Crveni kombi”, sa kojim je SNS sklopio pakt, o izborima u Republici Srpskoj 1Foto: snapshot Youtube

Lider Ujedinjene Srpske (US), Nenad Stevandić, podsetio je da je Željka Cvijanović svojevremeno izgubila izbore za Predsedništvo BiH, kao što je sada Jelena Trivić za predsednika RS, ali da tako niko nije dizao frku.

“Lično i partijski odbijam učešće u bilo kakvoj izbornoj prevari. Smatram to zločinom. Nisu partije te koje o tome odlučuju, za to su nadležni sudski organi. Ne verujem da ni u Severnoj Koreji postoji džojstik koji u jedan sat noći može da menja rezultate. Odbijam da je bilo ko od nas učesnik u prevari. Niti su naši građani bili taoci izborne kampanje, niti treba da budu taoci postizborne kampanje”, rekao je Stevandić nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije u RS.

On je rekao da je „ovde mnogo interesa“.

„Jedan od tih interesa je pokušao da ubaci Srbiju kao faktor oko koga bismo mi trebali da se opredeljujemo. Koliko ja znam, Srbija je bila veoma korektna, nikome nije nanela štetu. Molim građane da ostanu mirni. Sudovi će presuđivati, a građani su svoj sud rekli pre nekoliko dana”, zaključio je Stevandić.

Stevandićeva partija se,podsetimo, aktivno bila uključila u predizbornu kampanju Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića pred aprilske izbore, čime je dodatno potvrđena teza da je Stevendić novi favorit Beograda u Banjaluci, pisali su tada sarajevski mediji.

Stevandić je naglo dobio veliki prostor u srpskim medijima pod kontrolom Vučića, što je, ukazuju, na koncu rezultiralo svečanim potpisivanjem Protokola o saradnji US-a i SNS-a.

Saradnja Republike Srpske i Srbije rasterećuje srpski narod strahova da neće moći da se razvija i brani, kaže Stevandić. Kako je naveo, ”sa predsednikom Vučićem na čelu Srbije, Republika Srpska nikad nije dobijala opomene, već samo pomoć i saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari