Sremska Mitrovica primer dobre prakse u socijalnoj zaštiti 1Foto: mitrovica.info

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) boravili su u poseti Sremskoj Mitrovici i tom prilikom obišli Dnevni boravak ŠOSO „Radivoj Popović” na Žitnom trgu. Ocenili su da lokalne institucije u ovom gradu sarađuju u velikoj meri i njihove rezultate istakli kao primer dobre prakse.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, Grad Sremska Mitrovica, Centar za socijalni rad „Sava” i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”, primeri su kako unaprediti usluge za osetljive grupe, u čemu je znatan doprinos dala Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Realizovan projekat čiji su rezultati predstavljeni posebno je pomogao roditeljima i deci, učenicima ŠOSO „Radivoj Popović” kojima je povećan broj usluga i pruženi različiti oblici pomoći, čime im je omogućeno da bezbedno i lako stignu do škole i budu uključeni u obrazovni proces.

„Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine nastavlja svoju saradnju sa GIZ-om. Naš grad ostvaruje osam usluga, to su usluge socijalne zaštite u Centru za socijalni rad ‘Sava’ i usluge socijalne zaštite koje se odvijaju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje ‘Radivoj Popović’, a izdvojila bih uslugu prevoza koja omogućava svim korisnicima, odvoženje i dovoženje od kućnog praga do škole”, rekla je Slađana Marčeta, zamenica načelnika za socijalnu zaštitu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari