Sremska Mitrovica: Rekonstrukcija toplovoda kod Modne kuće 1Foto: mitrovica.info

Radovi na rekonstrukciji postojeće sekundarne mreže i toplovodnih priključaka za višestambene objekte u Ulici Jevrema Vidića 6 i 10 koje izvodi JKP „Toplifikacija” u završnoj su fazi.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, razlog za izvođenje ovih radova je činjenica da je, nakon privatizacije objekta bivše Modne kuće, pristup toplotnoj podstanici u tom objektu bio značajno otežan radnicima JKP „Toplifikacija”, što bi moglo da ugrozi isporuku toplotne energije za grejanje objekata Jevrema Vidića 6 i Jevrema Vidića 10.

„Posle privatizacije tog objekta, doneli smo odluku da tu toplotnu stanicu ugasimo i da napravimo dve nove toplotne podstanice za objekte broj 6 i broj 10 i da rekonstruišemo toplovod do tih podstanica. Toplotne podstanice su završene za te objekte, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toplovoda i mi se nadamo da će za 15 dana sve biti završeno. U ove dve zgrade priključeno je negde oko 20 stanova. Vrednost radova na samoj zameni toplovoda negde oko šest i po miliona, a toplotnih podstanica pet miliona i 300 hiljada dinara. Radove finansira Toplifikacija iz svojih sredstava”, objasnio je Slavko Sladojević, direktor JKP „Toplifikacija”.

Izvođač mašinskih i građevinskih radova je grupa ponuđača „Petromont” d.o.o. iz Novog Sada i „Finish deal” d.o.o. iz Beograda. Ugovorena vrednost radova je 6.832.455,00 RSD bez PDV-a (8.198.946,00 RSD sa PDV-om).

Izvođač mašinskih i elektro radova u toplotnim podstanicama je „NS Koncept” d.o.o. iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova je 5.449.976,84 RSD bez PDV-a (6.539.972,21 RSD sa PDV-om).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari