Sretenje Nikolića i Vučića

Predsednička trka u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Vrlo interesantna I promisljena analiza Jasmine Lukac. Slazem se u potpunosti da su u igri izmedju g. Vucica I g. Nikolica veliki ulozi I da na neki nacin pad jednog moze lako oboriti I drugog. Takodje mislim da ce kandidat SNS-a biti g. Vucic. Samo je pitanje koja ce biti cena g. Nikolica. Ono sa cim se ne slazem sa autorkom je konstatacije oko dva opoziciona kandidata. Referendum za I protiv Vucica, koji ona spominje, ce se odigrati ali tek u drugom krugu izbora. A u prvom krugu dva opoziciona kandidata – jedan vise gradjanski a drugi vise nacionalni ce obezbediti da se g. Vucic ne priblizi cifri od 50%, vise nego da samo g. Jankovic ili g. Jeremic budu kandidati (pod pretpostavkom da se medjusobno ne napadaju). Onaj ko od njih dvojice dobije vise poverenja imace sansu da se odmeri sa g. Vucicem u drugom krugu. A tu ce definitivno biti referendumska atmosfera. Uostalom, sacekajmo pa cemo videti.

  2. Bravo za text. Iz textova je bitno da covek nesto novo cuje I zakljuci. Recimo, nisam znao, ni sâm zakljucio, da se Jeremic ne bi kandidovao protiv Nikolica. A logicno je jer mu je Nikilic puno pomogao oko kandidature u UN.

  3. Opozicija ce jos tridesetak dana ziveti u strahu od svega kada su izbori u pitanju…Mala je to kazna za sve sto su lose ucinili za Srbiju za vreme svoje vlasti.

  4. Politika ima svoje početke,zaplete ,kulminacije i rasplete, i to je dinamika i dijalektika života.Lično verujem da će nosioci politike SNS-a u interesu građana Srbije umeti da nađu najbolje političko rešenje za narednih pet godina.

  5. Odlican tekst, jedino sto je tendenciozno u tekstu je nazivanje Vuka Jeremica opozicionim kandidatom. Covek je Vucicev trojanac protiv Sase Jankovica i to i ptice na grani znaju.

  6. Zanimljiv tekst, ali postoji očigledan previd: kandidatura Vojislava Šešelja. Tada bi imali 4 kandidata i teško da vi bilo ko dobio u prvom krugu a da bezočno ne krade.. drugi krug bi bio referendum..

  7. U prvom krugu glasam za Šešelja u drugom za Jankovića-To je zato što sam pametan.

  8. Ne sanjajte, možete i Klintona dovesti da proriče raskol između Vučića i Nikolića, ali pravo iznenađenje vas čeka, kada budu izašli njih dvojica u javnost i javno objavili da je kandidat SNS Tomialv Nikolić. Najteže naravno vam sledi 9 aprila kada bude objavljeno da je u prvom krugu osvojio dovoljan broj glasova Tomislav Nikolić i da je on stari i novi predsednik Srbije.

  9. !Ali, budući da je vrdanje i odlaganje i zamajavanje njihova glavna politička tehnika, kvazidramatični čin pred medijima, možda se ne odigra baš tačno 15. februara, kako su obojica najavila.!! – Prvobitno zakazani datum nikada ne bude ispostovan nego se vecito oldaze.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.