Srpski loto zapalio region 1Foto: Printscreen

Broj uplaćenih kombinacija za nagradni fond loto sedmice u Srbiji povećava se iz dana u dana. Sutrašnje izvlačenje srećniku sa sedam brojeva loto kombinacije donosi istorijski iznos od 4,4 miliona evra (3,6 miliona sa poreskim odbicima).

Ova igra na sreću, poslednjih nedelja, a naročito danas bila je privlačna na uplatnim mestima Državne lutrije Srbije u Vranju, Surdulici i Dimitrovgradu. Nezvanični podaci do kojih je novinar Danasa došao govore da u proseku između 500 i 600 osoba uplaćuju više kombinacija u ovoj igri na sreću.

– Primetno je veći broj građana iz Makedonije, Kumanova i Skoplja, koji su čuli za rekordni iznos loto dobitka pa uplaćuju nemale iznose – potvrdio je za Danas jedan od radnika na uplatnom mestu DLS u Vranju. Isti izvor navodi „da je rast uplate povećan u poslednjih mesec dana, te da državljani susedne Makedonije specijalno za ovu priliku dolaze u Vranje kako bi uplatili veliki broj loto kombinacija“.

Slična situacija vlada i na uplatnom mestu DLS u Surdulici gde „svakodnevno sve veći broj građana Bugarske traži svoju loto sreću u Srbiji“. U Dimitrovgradu vlada već danima prava pomama za „loto uplatnim listićima“.

Na uplatnim mestima lutrije kažu da se od ranih jutarnjih sati stvaraju gužve za uplatu loto kombinacija. U Surdulici smo zatekli veću grupu državljana Bugarske koji se u redu guraju za uplatne loto listiće, koji su počeli da manjkaju.

– Igramo na sreću, jer ovo je za nas, koji smo ekonomski u sličnoj situaciji sa komšijama, šansa da ne malo promenimo svoj život. Znajte i kad je u pitanju dobitak od šest pogodaka koji je iznosio više od 3.500 evra, predstavlja za ljude u Perniku, ili Ćustendilu, polugodišnju platu, kaže za Danas Petar S. iz Ćustendila, udaljenog stotinak kilometara od Surdulice. On navodi da je „zbog srpskog loto dobitka koji menja život, organizovano da pojedinci sakupljaju novac i da za procenat dolaze u Surdulicu koja je najbliže kako bi uplatili loto kombinacije“.

U Vranju je najzaposlenije uplatno mesto DLS u centru grada, gde je neprestana gužva. Manjkaju i ovde uplatni listići, a ljudi se retko odlučuju da njihovu kombinaciju brojeva „uradi kompjuter“.
– Po svakom kolu broj kombinacija uvećava se za jedan milion, tako da je krajnje neizvesno kada bi mogla da bude izvučena kombinacija koja donosi za Srbiju rekordan dobitak, koji je pre desetak godina srećnom dobitniku u Čačku doneo čak četiri miliona evra – kaže za Danas Dobrosav P. iz Kosovske Kamenice, koga zatičemo na uplatnom mestu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari