SSP: Aleksandar Vučić je pomagao klanu Darka Šarića, on je “Oskar” 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Stranka slobode i pravde osvrnula se na današnji tekst KRIK-a navodeći da on potvrđuje da je francuska policija otkrila da su narko-klanu Darka Šarića pomagali tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović – kodno ime u skaj komunikaciji Edo i načelnik BIA Marko Parezanović – Markus.

Podsećaju da su naredbe dobijali od čoveka čije je kodno ime bilo Oskar. SSP postavlja pitanje zašto niko ne sme da kaže ono što je apsolutno jasno – Oskar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Aleksandar Vučić je čovek koji se u Srbiji pita za svaku stvar. Bez njega se ne donosi nijedna jedina odluka. I apsolutno je jasno da cela mašinerija koja je pomagala klanu Darka Šarića, ali koja je bila podrška i klanu Veljka Belivuka, nije mogla da se pokrene bez Vučićeve odluke. Ne postoji druga osoba od koje su Stefanović i Parezanović dobijali naredbe da rade sve što su radili osim Aleksandra Vučića. Oskar je čovek koga mafija naziva “svemogući funkcioner“, govori „samo jedan čovek koji može da reši njihov problem”? – navodi SSP u saopštenju.

Kako dodaju, Oskar je čovek sa kojim je Šarićev problem na kraju i rešen tako što je iz sudskog veća koje je odlučivalo izbačen nesalomivi sudija Milimir Lukić i zamenjen drugim sudijom i tako Darku Šariću najpre smanjena petnaestogodišnja zatvorska kazna, a potom je i pušten iz zatvora u koji je vraćen posle novih dokaza stranih policija o tome da je iz zatvora organizovao više ubistava.

Ističu da Nebojšu Stefanovića i Marka Parezanovića kao pomagače narko-bosa Darka Šarića, kojima pripadaju nadimci Edo i Markus, identifikuje i srpska policija u svojoj prijavi od 15. aprila 2021. godine. I pored toga tužilaštvo ni dan danas ne pokreće postupak protiv Stefanovića i Parezanovića.

– Stefanović je, prema istrazi, Šariću dodelio dvojicu svojih saradnika iz policije da pomažu klanu, ali je i lično dostavljao poverljive informacije ovoj grupi. Od Šarićeve grupe dobio je sat koji vredi 17.000 evra, otkrivaju poruke koje su kriminalci razmenjivali. Parezanović je navodno kriminalcima bio prolaz do moćnog Oskara u čiju vlast je Šarić rekao da ima poverenja kada joj se predao 2014. pošto ga je prethodna vlast gonila i podigla optužnicu za šverc pet tona kokaina. Sada, kada su isplivali svi ovi dokazi, jasno je zašto je Šarić verovao Vučiću – poručuju iz SSP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari