SSP: Policija meštanima Dedinaca oduzima lovačko oružje zbog protesta protiv MHE 1

Stranka slobode i pravde iz Vlasotinca saopštila je danas da policija meštanima sela Dadince oduzima lovačko naoružanje, nakon što je investitor u mini hidroelektranu (MHE), kompanija Voter grin enerdži, prijavila policiji napad na njihove radnike i oštećenje mehanizacije.

„To je epilog pokušaja investitora da započne radove na izgradnji MHE Besko i reakcije naroda koji to nije dozvolio“, rekao je predsednik opštinskog odbora SSP Vlasotince Vladimir Mitrović.

On je istakao da meštani nisu agresivni, ali su odlučni u odbrani Rupske reke i sprečavanju investitora da izgradi treću mini elektranu.

Mitrović je dodao i da je ponašanje predstavnika lokalne vlasti licemerno, jer godinama obećavaju da neće doći do izgradnje tog postrojenja, a sada rade suprotno.

Stranka slobode i pravde zahteva preispitivanje odluka Odeljenja za urbanizam, prekid radova i uvažavanje zahteva meštana sela Dadince, a od Građevinske inspekcije očekuje da utvrdi da li je investitor počeo radove u skladu sa zakonom propisanim normama i procedurama.

„Odgovornost za sve što se dešava je na predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petroviću, načelniku Opštinske uprave Marjanu Stankoviću i načelniku za urbanizam Marinku Đorđeviću, kojima je interes investitora važniji od interesa ljudi koji ne mogu da žive bez reka koje im otimaju i trpaju u cevi“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari