Novi protest zbog izgradnje MHE na Rupskoj reci, čeka se odluka Ministarstva 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Meštani sela Dadince iz okoline Vlasotinca održali su danas novi protest zbog izgradnje treće derivacione mini-hidroelektrane na Rupskoj reci, a pre protesta predsednik te opštine Bratislav Petrović najavio je da radovi neće početi pre pravosnažnosti odluke Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Učesnici protesta tražili su poništavanje građevinske dozvole i najavili da će do ispunjenja tog zahteva ostati na barikadama koje su postavili 15. decembra na mestu previđenom za izgradnju MHE.

Skupu je prisustvovao poslanik Zajedno u Skupštini Srbije, Aleksandar Jovanović Ćuta koji je pozvao predsednika opštine Vlasotince da poništi dozvolu koju je potpisao.

„Nema nikakvog sporazuma sa onima koji su potpisali da nestane Rupska reka. Rupska reka mora da nastavi da teče i oko toga se nećemo sporazumevati ni sa kim“, kazao je Jovanović i najavio da će se pridružiti meštanima Dadinca na barikadama.

Protestu je prethodio razgovor meštana sa predstavnicima lokalne vlasti tokom kog je predsednik opštine Vlasotince rekao da će uskoro biti doneta odluka o tome ko je nadležan za gradnju – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ili Opštinsko veće.

„Dobili smo obećanje da ćemo sutra dobiti izjavu investitora da neće početi radove sve do pravosnažnosti odluke Ministarstva građevinarstva“, kazao je Petrović.

Dozvolu je izdala opština Vlasotince ali sada nema nadležnost da je povuče, pa se čeka odluka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari