SSP Zrenjanin: Dani piva su prošle godine koštali 170.000 evra 1Foto: M.Pudar/Danas

Usluga organizacije 36. Dana piva, održanih krajem avgusta prošle godine koštala je Zrenjanin blizu 170.000 evra, saopštio je GO SSP Zrenjanin i pozvao građane da podrže njihovu inicijativu da se taj novac preusmeri „onima kojima je najpotrebniji“.

Kako navode, podatak o troškovniku zrenjaninske najpoznatije manifestacije je sa Portala javnih nabavki a njihov predlog je da se đacima finasiraju udžbenici.

„Ovo nije godina koju je potrebno previše slaviti. Svakodnevni skokovi cena utiču na budžet građana. Ovo je godina borbe kada moramo da budemo jedinstveni, a deo te jedinstvenosti svakako jeste i briga o najmlađima i najugroženijima. Zašto ne mogu svi udžbenici za osnovce i srednjioškolce da se finansiraju iz budžeta grada Zrenjanina, umesto da novac građana trošimo na besmislene vašare i pevače“, navode u SSP Zrenjanin.

Oni podsećaju da je svaki prosečan Zrenjaninac mogao otplatiti kredit za stan koliko je vode kupovao i kupuje i dalje, dok se novac građana troši da bi se plaćala nepotrebna slavlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari