SSP Zrenjanin pozvao na solidarnost sa ženama žrtvama nasilja 1Foto: ssp zrenjanin

Gradski odbor SSP Zrenjanin pozvao je Zrenjaninke da im se pridruže u osudi i prevenciji nasilja nad ženama, saopšteno je nakon obuke koja je održana za članice ove stranke.

Kako je navedeno iz SSP Zrenjanin, Ženska mreža Stranke slobode i pravde na čelu sa predsednicom Feridom Čustović, ovaj vikend provela je radno u Zrenjaninu.

„Žene su prepoznale ovu stranku kao mesto gde mogu ostvariti svoja prava , koja su u poslednjoj deceniji značajno ugrožena. Cilj nam je mobilnost političke, društvene i šire javnosti radi prevencije i suzbijanje nasilja nad ženama. Naša borba traje 365 dana“, poručila je ispred Ženske mreže Stranke slobode predsednica Ferida Čustović.

U susret „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koji se obaležava 25. novembra, članice Ženske mreže Stranke slobode i pravde dale su podršku svim ženama u Zrenjaninu, koje trpe ili su pretpele bilo kakav vid nasilja, sa nedvosmislenom porukom da nisu same i da se nasilje mora prijaviti.

„Mi iz Zrenjanina sa zadovoljstvom učestvujemo u toj borbi, jer znamo da je ovom društvu zaista potrebna promena danas, više nego ikada. Pidružite se ovoj zajedničkoj borbi, da podelimo probleme, zajedno ih rešavamo i uobličimo solidarnost“, navela je Sonja Pernat, predsednica GO SSP Zrenjanin.

Kako je poručeno sa skupa u Zrenjaninu, osnaživanje žena na polju politike, obrazovanja, zdravstvenog osiguranja, ekonomsko osnaživanje žena, briga o njihovom sigurnom i produktivnom životu, ali i podizanje svesti o svakodnevnim problemima su samo deo tema sa kojim se kojima se bavi Ženska mreža Stranke slobode i pravde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari