Šta je Evropski komitet za sprečavanje mučenja zamerio Klinici Laza Lazarević tokom poslednje posete?

Ostavite komentar


  1. Verujem da je mnogo gore nego što i jedan izveštaj prikazuje. Samo tri kilometra dalje, na Dedinju, ima klinika za rehabilitaciju ortopedskih i neuroloških pacijenata u Sokobanjskoj ulici. Bio sam tamo u poseti par puta, ono što sam video i čuo od većine pacijenata, niti je dostojno čoveka niti je dopustivo da postoji u 21. veku.

  2. Poruka za Brnabić i Vladu preko ovog ‘kabineja’ :
    CENE SVIH PROIZVODA U SRBIJI DA SE VRATE NA NIVO IZ 2019. obzirom da situacija koja ih je uvećala NIJE VIŠE AKTUELNA, bez obzira na mnogostruko uvećane prihode države od PDV-a !!!

  3. Direktorka je clan SNS zato se ovsko drsko ponasa imam iskustvo nazalost zbog clana pkrod

    Direktorka je clan SNs zato se ovako drsko ponasa imam iskustvo zbog clana porodice tesko je tim pacijentima u Lazi

  4. Šta je Evropski komitet za sprečavanje mučenja zamerio britanskim zatvorima zbog mučewa Asanža tokom posete koje nije ni bilo?

  5. Morate pri razmatranju ovakvih tema imati u vidu da su ty najtezi psihijatrijski bolesnici iz cele Srbije , da su oni vecinom ljudi koji ne funkcionisu u svojoj sredini gde ugrozena je njihova okolina. Setite se samo pre 20 god kad je takav pacijent golim rukama ybio doktoricu koha tu radi. Ne mislim da su uslovi idealni, ali to je druga tema i ne znaci da ne treba ibezbediti pristojne bolnice SVE! Ali , da im sve najbolje date, zar ne mislite da bi ih njihove familije radije zadrzale kod kuce da su zdravi i neretko opasni. Inace na K1 kanalu je receno da je direktorka SPS

  6. Uvek ću povervoati evropskim institucijama nego bilo kojoj osobi, članu/ članici stranke na vlasti. Zato što se svakodnevno pokazuje da velika većina osoba iz vladajućih stranaka nema znanja, kvalifikacije i ogovornost za poslove na koje su postavljeni samo zato što su – članovi, podanici. Ubedljiv primer je premijerka.

  7. Ako je samo 10% tacno sta tvrdi ovaj evropski komitet-to je uzas cega trebamo da se stidimo svi.Ispasce na kraju da su zatvori u Srbiji humanitarne institucije u odnosu na ovu “psihijatrijsku“ kliniku.

  8. Humani pojedinac iz ovog kazamata,lekar,omogucio je pacijentu telefonski kontakt s porodicom i zbog toga od strane direktorke dobio upozorenje pred otkaz zbog krsenja Pravilnika. E,to su direktorkine „inovacije“.

  9. Da li je Evropski komitet ikad osudio bacanje bombi sa osiromašenim uranijum na Srpski narod?
    To je njihova humanost!

  10. U Lazi su izgleda svi pod dijagnozom, i pacijenti i zaposleni i direktor…kolektivno

  11. Sta Kaze direktorka nju samo Vlada može da smeni. Užas ali se vidi kakva ledja ima stranačka postavljenja. Bolje medicinom da se bavi nego strankama.

  12. Nemate pojma koliko je tesko raditi i biti sa psihicki obolelim osobama,jos ako su agresivi.tesko je raditi sa zdravim ljudima,a tek sa ovakvima.setaju goli,povredjuju sebe,druge,zdravstvenim radnicima na ovakvim odeljenjima je jako tesko.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.