Šta je izbačeno, a šta ubačeno u lektiru

Ostavite komentar


  1. Dakle umesto Lorke i Oskara Daviča čitaće deca Milorada Pavića koji je propisao u poznim godinama i Milosava Tešića koji ne pripada korpusu lirike ( darovitosti ) već intelektualno – cerebralnom toku naše poezije. Znači dozvolićemo da se se Lirika i evropska književnost zamenjuju delima koja nisu prihvaćena od publike ni elitne ni šire već su plod stava kritičara da se zalažu za pisce koji su poslušni i dobro stoje sa kritičarima. Neposlušni i bundžije i oni koji nisu titulirani na Filološkom neće biti u kanonu i lektiri. Dakle izvesni ljudi koji se nazivaju književnim istoričarima nagradama su kanonizovali učene ali ne i darovite. Po cenu uništenja umetnosti kritičarima je važno da se okruže onima koji ih “ uvažavaju „. Ovo stanje ne sme predugo trajati.

  2. Vođa i Narodni poslanik obavezno da se izbace! Domanović i Nušić mnogo žuljaju našeg vođu i naše narodne poslanike! Neki kažu da su njih dvojica bili vidoviti, ja mislim da se ništa nije promenilo poslednjih stotinjak godina u svesti naroda i ovih koji se dočepaju vlasti!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.