Šta je svako od nas učinio da zaustavi točak propasti u kojoj živimo: Valjevski pokret otpora 1Foto: Kolubarske.rs

Udruženje građana Valjevski pokret otpora u saopštenju za javnost navodi da na samom kraju 2022. godine možemo konstatovati da se ona ne razlikuje od bilo koje druge u prethodnoj deceniji, prenosi portal Kolubarske.rs.

– I dalje smo grad laži i ucena, nameštenih kumovskih tendera, divlje gradnje, infrastrukturne mreže na nivou srednjeg veka, vašarskih svečanosti svake vrste, neprikosnoveni smo „šampioni” u zagađenosti vazduha, valjevske reke su otvorene kanalizacione cevi, nastavljeno je pustošenje u Parku Pećina, nestručna rukovodstva javnih preduzeća svoju nesposobnost bestidno pokrivaju vrtoglavim podizanjem cena usluga na štetu građana, navodi se u njihovom saopštenju.

Iz VPO ističu da valjevska lokalna vlast svesno i planski, uništava sve ono po čemu je naš grad bio prepoznatljiv.

– Njen krajnji cilj je da sve slobodne ljude otera odavde i uživa u blagodetima robovsko-parazitskog sistema koji je uspostavila. Kad na sve to dodamo činjenicu da građana Valjeva, po prvim rezulatima popisa, ima oko 8.000 manje u odnosu na prethodni popis možemo konstatovati da je naš grad na putu nestanka, zaključuje Valjevski pokret otpora u saopštenju koje prenose Kolubarske.

Po njihovom mišljenju, zbog toga što sve to znaju, vide i osećaju neophodno je da konačno nađemo odgovore na nekoliko ključnih pitanja:

– Šta je svako od nas učinio da zaustavi točak propasti i ludila u kome živimo?

– Do kada ćemo tražiti izgovore za naše nečinjenje i bežanje od odgovornosti za budućnost našeg grada?

– Da li smoi sami postali njihovi saučesnici time što pristajemo na rušilački pir ove vlasti?

– I na kraju, od koga drugog očekujemo da spase naš grad od sigurne propasti ako mi nećemo? Da li ćemo konačno reći: dosta krađi, bahatosti, lažima i ucenama ili smo se već predali i prepustili stihiji?

– Dok tragamo za odgovorima na ova pitanja ostaje nam nada da ćemo se, u godini koja dolazi, konačno pokrenuti da jednog dana ne bismo crveneli pred našom decom, kojoj našom apatijom i pristajanjem na zlo, oduzimamo šansu i pravo da imaju život dostojan čoveka u gradu u kome su rođeni, navodi u saopštenju za javnost Udruženja Valjevski pokret otpora.

Svoje obraćanje javnosti u Kolubarskim članovi VPO koriste i da čestitaju Novu godinu sugrađanima.
„Svim građanima Valjeva u narednoj 2023. godini želimo puno zdravlja i sreće, koja već odavno ne stanuje ovde”, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari