Šta kažu građani o radovima na Beogradskoj tvrđavi? (ANKETA)

Recite šta mislite...

Ostavite komentar


  1. 70% ne podržava ulepšavanje sivog prljavog soc realističkog Beograda. Inat i ograničenost, taj dinaroidnopalanački sindrom Srba.

    1. Dečko, ako bi nazvao ovo „ulepšavanjem“ kupi si rečnik. Ili dvogled.

  2. I o ovom zadrtašenju srbalja povodom uredjevanja i ulepšavanja depresivnog socrealističkog Beograda (a što ni ovaj režim ne radi baš kako treba i propušta nepovratne prilike),pisaće će se jednog dana knjige, a neki budući Basara opisivaće mazohizam dinaroidnopalanačkog mentaliteta srbalja.

  3. Bilo bi dobro i pozeljno da se strucna javnost vise angazuje i pokaze vise interesovanja za ocuvanje ovo malo kulturnih dobara sto nam je ostalo.

  4. Rođena sam u srcu grada. Užasavam se koliko se Beograd obezličava, prekriva pločama. Osećam kao da se namerno duh Beograda ubija i stavlja nadgrobna ploča. Besmislen prostor na Slaviji, Cvetni trg koji nema više razloga da se tako zove, prostor oko Pevca, sivilo asfalta u Skadarlija, rušenje Dorćola, Vračara, skandalozno izgradnja Beograda na vodi, rušenje Železničke stanice, više ništa nije ostalo sem Kalemegdana. Drvo koje su posekli je tako hrabro stajalo usamljeno, prkosno, prelepo. Ali bombarderi bez milosti sprovode sva orgijanja koja naume. Nadam se da gondola neće proći i da će odgovarati za svako posečenog drvo.

  5. Zbog uništavanja, istorijskog spomenika, zbog lepote Kalemegdana kakav je oduvek bio, zbog neznanog tajkuna koji će ubirati novac od ovog vandalskog čina i td i td

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.