Šta se dešava u trouglu Vučić, Evropa, Rusija

Ostavite komentar


  1. Добар текст. Имам утисак да је ваш премијер само копи/пејст бившег премијера Македоније

  2. Sve je ovo vec vidjena realnost. Kada su Tadic, Djelic, Dinkic i slicni mogli da glume demokrate i reformatore koji zele u EU, zasto bi to bilo zabranjeno radikalima i socijalistima!? Pre 10 godina, kada sam videla kako se za razliku od javnog nastupa tada ljuti radikali ophode prema zvanicnicima EU, samo je bilo pitanje dana kada ce se to desiti.

  3. Dešava se to da Srbija mora da ostane dosledna neutralnoj politici. Drugačije ne ide.

  4. Kao ljudskim bićima, naša veličina ne leži toliko u mogućnosti da promenimo svet – jer to je mit atomskog doba – već u mogućnosti da promenimo sebe.

  5. Mislim da je vise monotono slusati da su ljudska prava u Srbiji ugrozena.Nikom nista ne fali po tom pitanju.

  6. Prema zapadnim izvorima, Srbija je prva u regionu po slobodi medija, pomalo smo bolji od svih komsija, a mnoogo smo bolji od BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Udzbenici, TV programi i institucije prave se i za manjine kojih nema vise od 10.000. Uz to, viceve, karikature i sarkazam na racun vlasti imate cim ukljucite TV ili otvorite novine. Zato mi se cini da je prica o ugrozavanju ljudskih prava i gusenju medija iscrpljena, pritiske na vlast treba raditi na druge nacine, i to vec svi znaju. U nedostatku drugih vesti, proleti jos neki clanak napisan po inerciji. Ono sto je zaista problem Srbije su njeni uporni pokusaji da ostane suverena i neutralna. To se ne svidja ni zapadu ni istoku, i otuda pritisci. Ako mene pitate, ja sam ipak za suverenost.

  7. Srbija ima strateški cilj da postane članica EU. Rusija je država sa kojom Srbija ima prijateljske odnose, poslovnu saradnju, vojno tehničku, saradnju u oblasti kulture i tako dalje. Neutralnost je nešto što ima država i zbog čega ni loši odnosi Rusije i EU ne mogu da utiču na odluke Srbije !

  8. A kada je na vlasti bila DS mediji su bili slobodniji….nemojte da me zasmejavate!

  9. Zelim da cestitam autoru teksta na inspiraciji…pa,prosto je neverovatno..meni je od teksta lose,bas lose

  10. Mozete da pisete sta god hocete ali je cinjenica da nas premijer odnosno sadasnji predsednik Srbije tezi i trudi se da sa svima ima dobar odnos a da ostanemo normalna i neutralna zemlja.To nije lako ali za sada uspeva.Nije placenik kao sto je 80 % nasih politicara uspelo da zarad svog interesa uradi nesto protiv drzave ili bilo koga

  11. Vucic radi za gradjane srbije I najbitnije je da se vidi napredak!

  12. Kako smo opet došli do Vučića, koliko vidim Evropa ne čini ništa povodom Makedonije, a ni povodom puštanja teroriste na slobodu, pa valjda ako postoji medijski mrak, sami treba da rešimo to, a ne da trčkaramo po svetu da tražimo pomoć, ne znam samo zbog čega. Sloboda postoji, samo što ta sloboda ne odgovara drugima koji bi plasirali svoje proizvode.

  13. Оно што не могу да разумем у овом чланку је ,,дурење Србије на званични Париз због одлуке независног суда““““. Мислим да смо, из поштовања према жртвама злочинца кога је овај ,,независни““““ суд ослободио, могли да се уздржимо од употребе израза ,,дурење““““. Питање је шта је то са грађанског и хуманистичког становишта исправна реакција када најтежи ратни злочини остају без казне, а судство, у овом случају француско, засијају у пуном сјају своје независности.

  14. Prilično subjektivan stav autora koji su, na njegovu žalost, demantovali skorašnji rezultati vlade. Ako ništa, svoje tvrdnje trebao je potkrepiti sa nekim paralelama ove i prošlih vlasti.

  15. Da se razumemo , Srbija nije u prilici da se opredeljuje na nijednu stranu. Za nas je važan i Zapad i Istok i taku politiku i vodimo.

  16. Dobro, koja je onda nama alternativa ako Vucica podrzava EU, i gleda mu kroz prste, a sa druge strane opet imamo evropski orjentisanu opoziciju? Zar mu ne dodje na isto““?

  17. "Evropa" je deo trougla koji u stvari ne postoji ili je samo predstavnik americkih interesa koji trenutno nisu jasni ni samim Amerikancima

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.