Stabilnije ili novi ciklus padavina: Kakvo vreme nas očekuje do kraja sedmice? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prethodni period obeležile su obilne padavine šitom zemlje kao i temperaturne oscilacije. Iako se u narednim danima očekuju više temperature, vreme se ipak neće stabilizovati.

Kako predviđa Republički hidrometeorološki zavod, od srede do petka u većini mesta biće pretežno sunčano i još toplije vreme sa maksimalnom temperaturom od 31 do 36 stepeni.

U petak uveče na severu Srbije, a za vikend u svim krajevima očekivano je jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature.

Lokalno se očekuje i pojava vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme – veća verovatnoća za nepogode u petak uveče je na severu zemlje, a u subotu u krajevima južno od Save i Dunava, zbog čega je već izdat narandžasti meteoalarm koji podrazumeva količinu kiše veću od 30 mm, dok izolovano u brdsko-planinskom području može pasti i preko 50 mm.

U nedelju se razvedravanje očekuje prvo u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima prestanak padavina biti sporiji i očekuje se u ponedeljak tokom dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari