Stalni posao za 120 lekara u Nišu? 1Foto: Beta/Saša Đorđević

V.d. direktora Kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je juče da je „priliv kovid pacijenata u toj ustanovi povećan“ i da će „tako sigurno biti i narednih dana“.

Više od polovine pacijenata u niškim kovid bolnicama dolazi izvan Niša, rekao je novi v.d. direktora KC na svojoj prvoj konferenciji za novinare, ocenjujući da je stanje u toj ustanovi „teško, ali stabilno“.

Perišić je kazao da su zaposlenima u KC kao ispomoć već došle tri grupe od po 20 negovateljica iz niške PU „Pčelica“, kao i da su im juče „došli u pomoć i mladi volonteri, koji su tu bili aprila, maja i juna“.

Najavio je da će im „u dogledno vreme“ u borbi protiv kovida 19 pomagati i studenti završnih godina Medicinskog fakulteta.

On je kazao da „misli“ da će „vrlo brzo imati dobre vesti“ za oko 120 lekara koji su u prvom talasu epidemije korona virusa primljeni u radni odnos na određeno vreme, kako bi „na prvoj liniji“ pomogli kolegama iz KC.

Precizirao je da je „obavio potrebne kontakte u vezi sa tehnikalijama“ kako bi ti mladi ljudi dobili stalno zaposlenje.

On je najavio da bi oboleli od hronične mijeloidne leukemije u Nišu, koji su bez lekova ostali pre dva i po meseca, trebalo da dobiju terapiju „u narednih pet do sedam dana“.

Udruženje za pomoć u lečenju hronične mijeloidne leukemije prethodno je saopštilo da je 19. novembra niškom KC-u i tadašnjem direktoru Zoranu Radovanoviću uputilo opomenu pred utuženje jer nisu obezbedili neophodne lekove za pacijente iz tog grada.

U opomeni je navedeno da RFZO redovno odobrava lekove i pacijentima iz Niša, ali je problem što ih niški KC ne nabavlja.

Konkurs za bolnicu u Kruševcu

Perišić je kazao i da će radnici u kovid bolnici u Kruševcu, čija se gradnja i opremanje bliži kraju, „dobiti posao za stalno“. KC Niš, zadužen za pružanje logističke podrške bolnici u Kruševcu, već je raspisao konkurs za zaposlenje 126 lekara, 507 medicinskih tehničara i osam farmaceuta koji će raditi u njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari