Stamatović: Nećemo odustati od kampa

Kamp je poslužio aktuelnom režimu za obračun sa mnom, jer je Čajetina jedna od retkih opozicionih opština
Predsednik opštine Čajetina o kampu na Zlatiboru koji je država zabranila

Ostavite komentar


  1. isto koliko sam protiv kampa isto toliko sam i protiv rijaliti programa-zatupljuju decu

  2. Ovaj Stamatovic isti mladi Vucic, da mi ke neko pricao pre 20 godina sta ce biti teme u Srbiji 2018. ne bi verovao, „patriotski kamp, gde ruske patriote uce decu pravim vrednostima“, da se covek prekrsti i levom i desnom i sa obe noge.

  3. Kamp tradicionalan,treba da ide u smeru ucenju obicaja na selima dva naroda.Pa tipa u Srbiji pa za sest meseci u Rusiji negde,i te teme budu za okupljanje i edukovanje dece.Ili kamp snalazenej u prirodi,ucenej kompasa vrste lekovitih bilja i raspoznavanje njih i cajeva i insekata.A ne kamp oruzja i predavanja o eksplozivu.Dozovise pameti,covece.a ned a koristis decu da prkosis vlastima,iams dva saveta za kamp.

  4. Ovo meni deluje kao formiranje paravojne jedinice i sigurno je da se protiv toga moramo boriti.

    1. Lala:Bilo kakva obuka dece mora da odobre nadležne službe, koje proceniti opravdanost te obuke.

  5. Ja podrzavam svaki vid okupljanja omladine.Al dase razumemo ovo nije ipsravno.Politiku i ratove treba drzati,koliko je god moguce dalje od dece.Napravite kamp, i Zlatibor je kraj dobre tradicionalne muzike i hrane,i kulture.A ne puske i igramo se rata po sumama i gorama.Ovakvi potezi trebaju nose pravnu odgovornost.

    1. Darko, … da se slucajno prezivas Finkelstein ili Weiss, imas pasos Iraela u dzepu i dajes ovakvu izjavu, … bio bi predmet ismejavanja svih jevrejskih medija na planeti …

  6. Zasto uopste moraju biti ti militaristicki kampovi? Klinci mogu ici u izvidjace leti,a redovno tokom godine trenirati karate, džudo? U vojsku posle 18…koga da cuvaju sa 12-ak god?

  7. Stamatovic i decu uvlaci u svoju politiku. Sve moze, ali maloletnu decu neces militarizovati.

  8. Stamatović je daleko od normalne ličnosti. Zar je učenje dece, ratovanju, način na koji oni treba da se vaspitavaju. Za sve što je uradio, svesno kršeči zakone, treba odmah da odgovara. Da ne spominjem za moralne vrednosti, koje ovaj čovek nema. Država i Tužilastvo treba da rade svoj posao i uhapse Stamatovića, da nam se ne bi dogodio neki Brejvik.

  9. Ne kamp ,,krvava bajka,,nego komp mira i slobode za omladine albanskog i srbskog (naroda)na tlu Balkana!Hajde,dragi moj predsednice Zlatibor,dajte nesto pametno i ludsko,a ne takozvano ,,bitka,rat,mrzenja prema drugog naroda),to je bilo nekada kada srbski narod zaboravio Bog i protiv Boga(sic!).Hajde,nesto lepo,ludsko,za mir i za slobodu za sve i za svaki na svoje…!Omladina srbskog (Zlatibor)bolje bki bilo da se odruzi sa omaldinom albanskog Kosova-Srbija ,nego da igrajau ulagu,,rata i oruzje,,(sic!) u mestu prijtateljstvo nove generacije na Balkanu!Hajde,presewdnice Zlatibor,dajte nesto lepo i ljudsko u vreme XXI veka(sic!).Nije vreme za bajke primitivnog balkanskog dusa(sic!).Hajde nesto lepo Srbijo!Hvala!Profesor S.K.

  10. Postoje drugaciji nacini da se deca okupljaju u kampovima, da uce prezivljavanje, da uce o moralnim vrednostima. Postoje ekoloski kampovi, izvidjacki. Pogresno je decu, posebno tog uzrasta, vojno obucavati.

  11. Gospodine Stamatovicu jako je zalosno sto i dalje mislite da ste u pravu i da decu treba vaspitavati na ovaj nacin,sa kineskim vojnim odelima i puskama,umesto da im se forsira prihvatanje pravih vrednosti!

    1. On ne misli da je u pravu već je stvorio mogućnost da roditelji, ONI KOJI TO ŽELE, mogu svoju decu da upišu i u takve kampove. Vi zamenjujete teze jer, poput većine na ovom forumu, krajnje primitivnom demagogijom pokušavate da osporite nečija prava. Oni nisu imali namere da „vaspitavaju decu“?! Vaspitanje vrše roditelji, najviše svojim primerima. Ovde su pružene mogućnosti da deca nauče i neke veštine, koje ne mogu da nauče u školi ili porodici. A, koje su to „prave vrednosti „gospodjo?! Ispijanje biva i blejanje kroz izloge kafića, igranje igrica na kompjuterima u 30. godini ili, možda, uživanje u nekoj od „kultnih“ emisija tipa „Parovi“, „Zadruga“ ili „Grand parada“?! Ne povodite se za ruljom. Pomislite da boravak u ovakvom kampu može, u nekom trenutku, da spasi život Vašem detetu.

  12. Ej deco moja,ja sam već odavno mrtav.Prevrćem se u ilovači od tuge kad vidim da su se vaši dedovi i pradedovi borili sa 16 godina na Ceru i Mačkovom kamenu,gladni i bosi a prkosni i ljuti i mnogi su ostali u blatu i snegu da bi se ovo danas dogodilo.Sramota vas je deco sopstvene zastave,grba i rodne grude .Džaba smo kosti ostavljali,vidim sad jer naša deca lutaju svetom bez imena i prezimena i ne znaju gde će i kud će a da toga nisu ni svesni.Ovo feudalno društvo nije bilo ni u moje vreme deco, .da li znate ko je Stepa,Sthurm, Milunka.Ko su Bogovi mojeg doba čije grudi su stale pred onaku silu .E deco,deco.

  13. Mislim da je ovaj događaj sa kampom ispolitizovan. Treba decu učiti kako se ponašati u vanrednim situacijama. Ko od nas uči decu kako treba da se ponašaju ako izbije požar u školi? Ko ih uči kako se ponašati ako bude zemljotres, ako bude poplava kako se štititi? Oduševio me je snimak malih japaqnaca koji posle zemljotresa uredno, bez panike istračavju iz škole sa školskim torbama na glavamo kojima štite glave i tačno znaju kuda odlaze, gde je mesto gde se čeka pomoć, koliko se dugo čeka i kuda se ide dalje! Tome treba učiti decu, stoga mislim da ovakvi kampovi trebaju a da je pre nasilnog zatvaranja kampa trebalo poslati tamo neku prosvetnu inspekciju da utvrdi program kampa. nisu za to merodavni nebojšini policajci!

  14. Neko je pomenuo već, očigledno da je ovo ispolitizovano.Uvek postoje nekakvi koji će odraditi prljavi posao za medije ili režim, a ovaj što je doveo decu je tipičan primer.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.