Stefanović: Ispunjeni svi uslovi kod izdavanja dozvole za oružje Đurđevu

Ostavite komentar


  1. Kad ubicu na slici vidiš deluje kao psihopata, a kad pročitaš da je imao 10 komada oružja i da šeta sa torbicom i tri pištolja onda imaš i dokaz da nije u „vinklu“. Samo nije on jadan kriv,takvima se daje uput za dom zdravlja a ne oružani list , već onaj ko mu je izdao dozvolu za takav arsenal.Ispoštovani svi formalno pravni uslovi!? Dno!

    1. Covek ima sve prijavljeno ,placa porez ma oruzje. Sta je sa onima sto setaju a nemaju prijavljeno oruzje?

      1. Poznaješ nekog takvog koji šeta?Prijavio bi ga ti odavno ovoj krpi.
        Ti samo odradjuješ sendvič za danas.Ajde ručkaj svoju salamu..

    2. Psihopata naoružan kao pešadijski vod je primer paranoje unapređenih šešeljoida, koji se spremaju za konačni obračun sa neistomišljenicima. Ovog puta je bilo malo ubistvo među prijateljima, ali dajmo im samo još malo vremena, pokazaće svoje prave namere…

  2. Nuzna je detaljna istraga o tone ko je sve zakazao u izdavanju dozvola za citav arsenal oryzha. I ko je svojim necinjenjem dopribro ovoj tragediji. Da li je jedan te isti psihijatar propustio da “vidi” ocigledno psihicki nestabilnu licnost ubice-samoubice. A tu su i nadlezni u MUP-u koji se nisu ni ”zapitali” sta ce nekome 10(slovima: d e s e t) pistolja. Dovoljno za naoruzani vod! A koliko he onih u poodmaklim godinama, kojima i inace drhte ruke, a takodje dobijaju dozvolu za nosenje oruzja!!!

    1. Slažem se da treba ispitati ovo za dozvole, ali kakve veze ima registrovano oružje sa tim? Svakodnevno se ubija i sa ne regisrovanim! Pitam se koliko je ovaj lik imao još neregistrovanog oružija? Ovo je čisto odvlačenje pažnje od motiva za ovo ubistvo, pa nisu se sigurno posvađali oko nevraćene knjige. Pare su tu osnovni motiv i to opljačkane !!!

  3. niko ne može da ispuni uslove za deset pištolja.trebaju novinari da provjere koliko još lica u Srbiji imaju oružni list na deset pištolja.mislim da je ovaj jedinstven primjerak i da mu je ministar omogućio da radi šta hoće.pa je li se iko normalan u policiji upitao za šta mu trebaju toliki pištolji.tu nije bilo provjera nikakvih.

    1. Mogu li da nam pokažu njegov zahtev za dozvolu nošenja oružja , ukoliko uopšte postoji .Ili mu je neko sredio bez zahteva .

  4. Ispunjeni su svi uslovi koje slinavi „doktor“ (izvinjavam se na nadimku, ali ako ga tako oslovljava čak i njegov gazda vučić,zašto ne bismo i mi!?) zahteva,a to su :
    1.) ubica je visokorangirani član naprednjačke organizovane kriminalne grupe,što ga je i dovelo na funkciju sekretara AMSS-a ;
    2.) ubica je školski drug,blizak prijatelj i kum slinavog „doktora“ ;
    3.) ubica je osoba poremećenog mentalnog zdravlja,baš kao što je i veliki vođa naprednjačke organizovane grupe (to govorim već godinama jer je više nego očigledno,a posebno u poslednje vreme imamo brojne potvrde ,i to na dnevnom nivou, kad god se pomenuti obrati javnosti ).

    1. Kakav vodja, takvi i sledbenici. Dolaze sve vise do izrazaja jer su u ogromnoj panici? Djavo je odneo salu, ako ovako nastave svi smo u opasnosti, jer je sve u rukama nevidjenih LUDAKA???

  5. Pazi pokvarenog, zato što je njegov ludi pajtos kome je on sredio dozvolu napravio sr. sad će da udari na korektne ljubitelje oružja koji poštuju zakon. I to sve da bi ublažio kritike na svoj račun i sačuvao fotelju. Da dodam, Srbi koji volen oružje naravno preći će preko toga bez reči. Znači ovo ima samo u srbiji

  6. Gradjani poseduju oruzje za koje im drzava izdaje ovlascenja , oni uredno placaju drzavi dazbine i sve to izgleda ok . Onda se , ne bas retko desi da neko “ poludi “ i naslaze od jedne do ponekad i pet , sest osoba korsteci pritom svoje legalno i registrivano oruzje .
    Tada u drustvu nastane nekakav muk i razmisljanje na temu , kao i sasecanje jer su ipak u pitanju zivoti ljudi , a na to smo svi osetljivi .
    Onda izadje ministar ( Dr.Sci. ) koji nas uverljivo obavesti da je osoba koja je
    zlo – upotrebila na primer pistolj bila proverena i ocenjena kao potpuno odgovorna .
    Muk oko tog problema se nastavi , svi cekaju da vreme ucini svoje i osecanje zaborava prevlada , do sledece prilike .
    Kada ce neko ovo ludilo da prekine ?
    Sta ce prolaznicima na ulici ili radnicima po preduzecima pistolj ?
    Da ubiju komsiju , rodjenu zenu ili dete ? Policajca koji nas cuva i koji jedini treba da ima oruzje . Ne postoji nikakav razlog da se ovo zlo nastavi .

  7. Da se možda neke dozvole ne poklapaju sa danom stupanja kuma na funkciju.Sa diplomatskim pasošima je sličan cirkus.

  8. Ministre, dal’ bi potpisao dozvolu da ja nabavim omanji top? Volim da opalim kad se veselim, ali i da sve bude po zakonu.

  9. Sigurno ministar, ima podatak, koliko osoba je dobilo dozvolu za jedanaest revolvera i pistolja.

  10. Pa kakva dosijea imaju žandarmi a kamo li neki krimosi kojima daju dozvole za nošenje.

  11. ISPRAVAN OBIČAN ČOVEK NEDOBIJA DOZVOLU A PSIHOPATAMA DAJETE PO 10 DOZVOLA I JOŠ SE OGLAŠAVATE DA JE SVE UREDU

  12. Možda su uslovi zakonski ispunjeni, ali neko u tom lancu nije dobro uradio posao.
    Sada možemo da očekujemo da Vučić ponovi onu priču o pištolju i Jankoviću, ali da ovaj put zameni lica. Evo sada ima Nebojšu, pa neka njega ubaci u priču o ubistvu.

  13. Ovde je uslov za dobijanje dozvole za nošenje oružja oduvek bila „moralno-politička podobnost“. E sad se taj broj „podobnih“ proširio do trećeg kolena pripadnosti.

  14. Da li je,ministre,normalno da neko ima deset registrovanih pištolja i jedan za nošenje,a da nisu trofejni , kolekcionarski ili oružje za lov?Ako su pištolji savremene proizvodnje i tehnike ne mogu se,po svojoj ubojitosti,svrstati u kolekciju(može,ali to nije normalno).Da li lekari na pregledu znaju da pojedinac ima veću količinu naoružanja i municije i da li takve slučajeve posebno obrađuju?Ako je u pitanju bezbednost pojedinca dovoljan je jedan pištolj,deset je za vođenje borbe i rata.

  15. Djurdjev nije bio psihopata, kako ga sad pretstavljaju. Bio je pristojan, lepo vaspitan covek. Poznajemm ga s posla, i mogu samo da kazem sve najlepse o njemu, za razliku od tog „finog“Butulije, koji je na posao dolazio sa dva pistolja. Djurdjeva, generalnog sekretara je Butulija, sa svojim olosima totalno izolovao, drzali su ga kao fifuru, dok su oni rasprodavali imovinu AMSS-a, po celoj Srbiji za jeftin novac, a razliku od prodate i stvarne cene, trpali u dzep. Imali su kuvara Baneta, koji je samo za njih spremao hranu i za njihove prijatelje, koji su dolazili u Savez kao da je svratiste. Sve to je bilo na tosak AMSS-a, a radnicima su davali topli obrok 1000 dinara mesecno. Sad radnici, jer moraju, govore sve najgore o Djurdjevu, kako bi se skrenula paznja sa Butulijinih mutnih radnji. Butulija je radio sve po nalogu bivseg, smenjenog sekretara, za vreme strajka 2014. godine, Aleksandra Nikacevica, koji je upravljao Savezom preko Butulije. To je istina, i izaci ce sve na videlo.

  16. Interesuje motiv ubistva. Cesto sam u komentarima citala pozive da neko dodje u AMSS da vide sta je kriminal. Tako da nisu se sigurno poubijali zbog pogacica, vec pare,pare,pare. Sem toga, koliko vredi to oruzje? Registrovano deset, a neregistrovano ko zna koliko. Stara pandurska fora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.