Stefanović najavio zajedničku vojnu vežbu sa Vojskom BiH na Manjači 1Foto: FoNet/MOD

Vojna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) je dobra, ali postoji prostor za poboljšanje ocenio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović i najavio zajedničku vežbu koja će biti održana u oktobru na Manjači, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Nakon sastanka sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, Stefanović je izjavio da je zajednički rad na unapređenju međusobne vojno-vojne, vojnoobrazovne i vojnozdravstvene saradnje od velikog značaja.

„Jedan od načina je i predstojeća prva zajednička vežba naših vojski, koja će se u oktobru održati na Manjači, a koja će pokazati i obučenost naših vojnika, ali i biti prilika da oni razmene iskustva i uče jedni od drugih“, poručio je Stefanović, navodeći da je dogovorena i uzvratna poseta.

Prema njegovim rečima, zajedničke obuke u zdravstvenom sektoru, dolazak stručnjaka iz Bosne i Hercegovine u Centar u Kruševcu i razmena iskustava, svakako mogu da pomognu da naši narodi budu bolje zaštićeni.

Stefanović je rekao kako mu je drago što će ministar Podžić 11. septembra prisustvovati svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, među kojima će biti i sedam kadeta iz Bosne i Hercegovine, školovanih u Vojnoj akademiji.

„Zadovoljstvo nam je što ćemo sutra dobiti sedam novih oficira koji su školovani na Vojnoj akademiji u Beogradu“, naglasio je ministar odbrane BiH Sifet Podžić zahvalivši na pomoći koju Srbija pruža BiH.

Mimoilaženja u pojedinim pitanjima iz bliske istorije treba ostaviti drugima, da se njima bave, ukazao je Podžić i istakao da od toga postoje preča posla.

To je prva poseta ministra odbrane BiH Srbiji od 2013. godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari