Stefanović: Sačekati pravosnažnost 1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP Srbije još nije obavešteno o slučaju trojice srpskih državljana Veselina Vukotića, Andrije Draškovića i Božidara Spasića, koji su u Belgiji osuđeni za ubistvo i da će ukoliko se Belgija obrati Srbiji, njene nadležne institucije odlučiti u skladu sa zakonom.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji izjavio da pretpostavlja da će se, ako se presuda potvrdi , tek onda belgijski organi obratiti Srbiji.

Prvo da sačekamo da se završi sudski proces do pravosnažnosti presude, a onda ako budu kažnjeni, Belgija će se verovatno obratiti našim državnim organima, ali ne bih da prejudiciram, rekao je on.

Ako se to dogodi odlućiće Ministarstvo pravde Srbije u sladu sa zakonom, a MUP će ispunjavati sve naloge državnih organa, tu nema spora, naglasio je.

Vukotića, Draškovića i Spasića osuđeni su pred briselskim sudom i izrečene su im kazne doživotnog zatvora zbog ubistva albanskog emigranta, aktiviste za ljudska prava Envera Hadrija u Briselu 1990.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari