Stipendije najboljim subotičkim srednjoškolcima i studentima 1Foto: Rotary klub Subotica

U okviru akcije „Berbanski dani 2022“, Rotary klub Subotica dodelio je stipendije za pet srednjoškolca i osam studenata u ukupnom iznosu od 1,5 miliona dinara.

Program stipendija jedan je od najvećih projekata Rotary kluba Subotica, a ove godine je većina od ukupno 68 prijava bila sa odličnim rezultatima, što je zadalo težak zadatak komisiji koja je trebalo da izabere najbolje među najboljima.

Kriterijumi za dodelu stipendija bili su uspeh u školi, socijalni i zdravstveni status, odnosno drugi kriterijumi kao što su sportski rezultati na međunarodnom, reprezentativnom i klupskom nivou, te volonterske aktivnosti u neprofitnim organizacijama.

Za najbolje srednjoškolce izabrani su Lazarela Stefanović, Balaž Benčik Maša, Dario Vajda, Ognjen Tešić i Dunja Drobac.

Od studenata stipendije su dobili Teodora Gostović, Kristina Nađ Varga, Majda Stantić, Ivana Vojnić Tunić, Marko Zadrić Bardak, Darijo Bašić Palković, Miloš Pajić i Sara Čegar.

Članovi Rotary kluba Subotica istakli su da su ponosni na akciju dodele stipendija, jer su za 12 godina kroz ovaj program prošla 62 učenika i studenta sa ukupnim budžetom od oko 5,1 miliona dinara, a njihovu inicijativu su finansijskim sredstvima podržali i subotički privrednici, organizacije i Gradska uprava.

Prvi Rotary klub u Subotici osnovan je davne 1929. godine, ali je zbog ratnih dešavanja ugašen 1941. godine, da bi se 1997. godine reosnovao.

Klub trenutno broji 23 člana i pet kandidata za članstvo, a tu je i podmladak rotarijanskog pokreta, odnosno Rotarakt klub Subotica koji okuplja profesionalce mlađe od 30 godina i trenutno broji devet članova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari