Stojković: Komentarisanje sudskih postupaka tokom njihovog trajanja nekada je bilo krivično delo 1foto Aleksandar Roknić Danas

– Pre dolaska naprednjaka na vlast bilo je propisano kao krivično delo medijsko javno komentarisanje sudskih postupaka tokom njihovog trajanja, na način na koji je to učinjeno u intervjuu Dijane Hrkalović, ukazuje za Danas advokat Čedomir Stojković.

On dodaje da je to tako bilo propisano jer komentarisanje sa pozicije vlasti ili bilo kog drugog centra moći direkno utuče na ishod sudskog postupkam i mišljenje pojedinog sudije u optuženom koji je u predmetu.

– Po dolasku na vlas naprednjaci su to krivični delo ukinuli očigledno u nameri da sebi stvore put za upravo ovo što sada rade sa Dijanom, odnosno da bi imali mogućnost da od svakog sudskog postupka u medijima naprave cirkus koji će služiti za politikantske potrebe i svrhe – ističe Stojković.

Prema njegovim rečima, kao i u svakoj diktaturi, partija se urušava iznutra.

– To je upravo ono što vidimo da je na delu u SNS. U šakama vladajuće stranke su i sudovi, i mediji, i tužioci, pa i Dijana Hrkaković, čiji je branilac ne samo visoki funkcioner te stranke već i najblžći saradnik predsednika države, što se moglo videti uiIzbirnoj noći. Meni je Dijana Hrkalović beskrajno simpatična jer pokazuje mesto do kojeg se može doći kroz Srpsku naprednu stranu. Unutrašnji problemi te ogromne partije hobotnice sada dovode do toga da se njeni krakovi međusobno tuku – ističe Stojković.

On dodaje da će budućnost koja sledi, zbog katastrofalne spoljne politike, dovesti do novog lošeg doba, te da će samo pojačati međusobnu naprednjačku zavadu.

– Simpatična i ljupka Dijana je bila vojnik partije sa kojom su se oficiri te partije očigledno zavadili. I sada se ona intervjuom obraća partijskom vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću da moli za milost zbog grehova za koje se tvrdi da ih je počinila. Međutim, ona je tu milost već dobila pre nego što se medijima obratila, jer je kao branioca dobila prvog Vučićevog čoveka. Ovo što danas iznosi u medijima je samo vraćanje duga šefu, prezentacijom da će ga svi uvek podržati protiv svakog drugog partijskog zvaničnika, ali ujedno i ostvarivanjem drugih unutarpolitičkih ciljeva – kaže naš sagovornik.

On dodaje da te stvari samo pokazuju da to i nije nikakava partija, već samo “četnički ustrojena grupa ljudi” bez ikakve ideologije, na primer ideologije borbe protiv korupcije, jer bi se istog trenutka raspala na stotine frakcija ukoliko bi Vučić na primer odliučio da se preseli na Kanarska ili druga egzotična ostvra.

– Dakle, Vučić je Dijani već dao milost tako što joj je kao branioca doselio svog prvog čoveka i prvog advokata partije, a potom se ta milost ostvarila i njenim puštanjem na slobodu. Jasno je da ukoliko simpatična Dijana bude i dalje poslušna, i i dalje slavila gospodara, da će se postupak okončati na njeno zadovoljstvo. Naravno uz ogradu da nemam uvid u spise predmeta i pojedine dokaze koji su prikupljeni protiv nje – zaključuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari