Stojković: “Mali” Danilo se svojim ponašanjem sam nameće novinarima 1Foto: FoNet/ Medija centar

Mali Danilo se svojim ponašanjem sam nameće novinarima koji prate dešavanja u kriminalu i huliganskim krugovima. Ne bi, inače, bilo razloga da se piše o mladiću bez nekih velikih kvaliteta, dostignuća i obrazovanja – kaže za Danas Biljana Stojković, profesorka beogradskog Univerziteta i članica Skupštine slobodne Srbije, komentarišući novi napad na naš list od strane premijerke Ane Brnabić.

List Danas je izveštavao o razlozima zabrane ulaska u Crnu Goru Danilu Vučiću, a premijerka je, gostujući sinoć u Hit tvitu na televiziji Pink, pokazala naslovnu stranu našeg lista ocenivši da su u pitanju “užasni napadi” i  da napadamo decu.

– Ovo što se radi predsedniku Vučiću napadima na porodicu nema nikakve veze sa Danilom, ovo je direktan napad na predsednik Vučica, rekla je, između ostalog, Brnabić.

Danilu Vučiću je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru od marta 2020. do prethodne nedelje, „zbog veze sa navijačkim grupama i ekstremno radikalnim nacionalističkim grupama i pojedincima kao i veze sa bezbednosno interesantnim licima i kriminalnim strukturama”, kako je Danasu rečeno iz više izvora iz Crne Gore. To je vest koju je premijerka uspela da izokrene kao “napad na dete”, iako je reč o podacima koje su prvobitno saopštili zvaničnici Crne Gore.

Biljana Stojković kaže da moramo postaviti pitanje sa koliko godina sin predsednika prestaje da bude dete i postaje punoletno, zakonski odgovorno biće.

– Zaista je prevršila meru ta „infantilizacija sa predumišljajem“ iza koje leži namera da se sakriju državni kriminal i umešanost predsedničke porodice u kriminalne poslove. I dosadan je narativ funkcionera da punoletni članovi njihovih porodica moraju biti nedodirljivi. Igra se na banalne emocije porodičnih vrednosti kao alibi za neviđenu krađu narodnih para. Naravno da je glavna meta predsednik, jer je upravo on kreator ovog sumanutog pljačkaškog projekta. Ostali koji staju u odbranu predsedničkog sina zapravo brane svoje porodice uključene u nezapamćenu korupciju – zaključuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari