Stotine hiljada evra za zemljište: Vila Novaka Đokovića pretvorila selo kod Rume u mondensko mesto 1Foto: Oleg Jerković/Nova.rs

Porodica Novaka Đokovića oživela je selo Pavlovci kada je pre pet godina izgradila vilu pored jezera, piše RTS.

Najmanje selo u opštini Ruma, postalo je od tada mondensko mesto.

Pavlovci su, nakon izgradnje te vile, postali omiljeno mesto sportista, estradnih ličnosti i investitora, a cene kuća i poljopivrednog zemljišta u tom selu porasle su više desetina puta.

Kako RTS piše, meštani sela Pavlovci dedovinu su počeli da menjaju za automobile, pa čak i za stanove u većim gradovima.

Predsednica Mesne kancelarije Pavlovci Gordana Zec kaže da više nema kuća za prodaju, dodajući da još jedino ima placeva blizu jezera.

Boško Đaković, član Saveta Mesne zajednice Pavlovci, ističe da se pet hektara zemljišta navodno prodaje za milion evra, prenosi RTS.

Kako dodaje, priča se da će se tu graditi teniski tereni i akva-park.

Pavlovci su selo sa oko 300 stanovnika uz jezero bogato ribom za koje kažu da je vodeni raj između voćnjaka i vinograda. Zbog gradnje skupocenih objekata i dolaska poznatih ličnosti, pecaroša je manje, ali zato niču nove kuće i vikendice.

Cene kuća i placeva su astronomske i u drugim fruškogorskim selima. Ipak, najskuplje su u Pavlovcima.

„Mi volimo da kažemo da su Pavlovci jedno od 16 sela rumske opštine gde se okreće autobus. To znači da su oni uvučeni, da nisu prometni i verovatno ljudi koji naseljavaju Pavlovce prepoznali taj položaj“, kaže v. d. direktorka Turističke organizacije Ruma Marija Ćujić.

Ekspanziju turizma u Irigu i Rumi se tek očekuje, piše RTS, ne samo zbog lepote 16 jezera i Fruške gore, već i zbog atraktivnih hotela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari