U požaru koji je juče u ranim jutarnjim satima izbio na području Mošćeničke Drage kod Opatije stradao je vatrogasac, a požar se zbog jakog vetra i dalje širi, prenose hrvatski mediji. U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije i Rijeke, a posao im bitno otežava snažan vetar. Gori šuma i nisko rastinje, a požar se širi prema planini Učka.


Kako navodi riječki Novi list u onlajn izdanju, četrdesetpetogodišnji vatrogasac iz Opatije koji je učestvovao u gašenju požara umro je u bolnici u Rijeci u koju je prebačen pošto se srušio tokom intervencije. Još nije poznato da li je umro od gušenja ili mu je pozlilo tokom gašenja požara.

Na hrvatskom severnom primorju juče pre podne izbio je novi šumski požar na crikveničkoj rivijeri, između mesta Selce i Bribir, zbog čega je Jadranska magistrala u tom delu zatvorena za saobraćaj, prenose hrvatski mediji. Zbog gustog dima i opasnosti od požara evakuisan je auto-kamp u mestu Selce. Lokalnim vatrogascima pomažu kolege iz obližnjih gradova, ali se zbog orkanske bure vatra brzo širi, a kanaderi su van pogona.

Juče su zbog orkanske bure bili zatvoreni mostovi za ostrva Pag i Krk, a saobraćaj je sada dozvoljen samo za putničke automobile. Zbog jakog vetra u prekidu je i više trajektnih linija prema ostrvima Rab, Pag i Cres.

Tri osobe poginule u velikom požaru, koji još nije ugašen na severoistoku Španije, bili su francuski državljani, saopštili su juče španski vatrogasci i civilna odbrana. „Tri žrtve su Francuzi“, rekao je agenciji Frans pres portparol vatrogasaca u Kataloniji. Portparolka vatrogasaca je ranije Frans presu rekla da požar još nije ugašen, ali da trenutni vremenski uslovi omogućavaju da se za gašenje pošalju avioni.

Tri osobe poginule su kada je izbio požar koji je uništio 12.000 hektara zemlje na severoistoku Španije, nedaleko od granice granice sa Francuskom. Požar se zbog veoma jakog vetra proširio na severozapad zemlje. Jedan muškarac i njegova kćerka su poginuli kada su, da bi pobegli od vatre, skočili u more u gradiću Portbou. Jedan čovek star 75 godina umro je od srčanog udara kada je video kako mu gori kuća u gradiću Lers. U požaru je povređena 21 osoba, od kojih sedam teže. Jedan Francuz zadobio je opekotine na 80 odsto površine tela. Mada je vetar juče bio znatno slabiji nego u nedelju, požar još nije ugašen, a za njegovo gašenje sada se koristi šest aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari