Zaposleni u Radio Čačku počeli su juče štrajk sa zahtevom da im vlasnik isplati plate zaostale od juna prošle godine. Štrajk se odvija uz poštovanje minimuma procesa rada i u programu se emituju samo muzika i reklame, a obustavljeno je emitovanje svih emisija.

Predsednik Samostalnog sindikata i novinar Aleksandar Maksimović rekao je da vlasnik zaposlenima duguje zarade od juna prošle godine i da su poslednji put primili trećinu junske plate krajem decembra prošle godine.

Maksimović je dodao da su zaposleni, njih četvoro, pre 12 dana najavili štrajk porodici Bojović u čijem je vlasništvu radio, ali da im se do juče niko nije obratio. Sindikat radija je od Agencije za privatizaciju tražio raskid privatizacije te medijske kuće, ali je Agencija prilikom poslednje kontrole 9. januara dala vlasniku rok od 60 dana da isplati zaostale zarade, što on nije učinio.

Radio Čačak i Televiziju Čačak kupio je u decembru 2009. godine tada učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije Miloš Bojović, po početnoj ceni od 6,03 miliona dinara za televiziju i 6,1 miliona dinara za radio.

Upravljanje tim medijima preuzeo je njegov otac, čačanski biznismen Zoran Bojović, koji je vlasnik i nedeljnika Čačanski glas.

Ta tri medija su pre privatizacije funkcionisala kao gradska javna informativna preduzeća. Zaposleni u televiziji i Čačanskom glasu nisu u štrajku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari