Štrajk upozorenja tri sindikata Radio televizije Vojvodine: "Jedino smo preduzeće u javnom sektoru čije plate nisu taknute tri godine" 1Foto: A. L./Danas

Zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine održaće u četvrtak 4. aprila jednočasovni štrajk upozorenja ispred zgrade pokrajinskog javnog servisa na Mišeluku.

– Imajući u vidu da je Radio-televizija Vojvodine jedino preduzeće u javnom sektoru u kome osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine, štrajkom se zahteva potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora o povećanju cene rada. Drugi štrajkački zahtev, usvojen na nedavnom Zboru zaposlenih je donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u RTV-u – rekao je Darko Šper, glavni poverenik Sindikata Nezavisnost na RTV.

Štrajk upozorenja počinje u podne i trajaće jedan sat, u skladu sa zakonom i obavezom kako bi se poštovao minimum procesa rada.

Okupljenima će se obratiti predstavnici Samostalnog, Strukovnog i sindikata Nezavisnost, koji zajednički organizuju štrajk upozorenja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari