Strategija razvoja na javnoj raspravi u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Bezbednost i zaštita građana poslednja je tema, kojom je danas završena javna rasprava o nacrtu Plana održivog razvoja grada Novog Pazara 2021.-2030.

Na prezentaciji ovog modula, istaknuto je da je delovanje lokalnog saveta za bezbednost usmereno je na zaštitu života i imovine građana i sprečavanje drugih izazova, rizika i pretnji bezbednosti.

Za ostvarivanje ovih ciljeva aktivnosti će biti usmerene ka preventivnom delovanju.

Javna rasprava trajala je skoro mesec dana,u okviru kpje su prezentovane najznačajnije teme iz oblasti: opšte usluge lokalne samouprave, obrazovanje,, zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, razvoj turizma, energetska efikasnost i obnovljivi tovaizvori energije, organizovanje saobraćaja i saobraćajna infrastruktura, komunalne delatnosti, sport i omladina, stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje, poljoprivreda i ruralni razvoj, razvoj kulture i informisanja, socijalna i dečija zaštita, lokalni ekonomski razvoj i bezbednost i zaštita građana.

Svakoj od ovih petnaestak tema pristupalo se temeljno. Cilj je da Novi Pazar dobije kvalitetnu Strategiju razvoja za narednu deceniju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.