Strategija razvoja na javnoj raspravi u Novom Pazaru 1 Foto: Senko Župljanin

Bezbednost i zaštita građana poslednja je tema, kojom je danas završena javna rasprava o nacrtu Plana održivog razvoja grada Novog Pazara 2021.-2030.

Na prezentaciji ovog modula, istaknuto je da je delovanje lokalnog saveta za bezbednost usmereno je na zaštitu života i imovine građana i sprečavanje drugih izazova, rizika i pretnji bezbednosti.

Za ostvarivanje ovih ciljeva aktivnosti će biti usmerene ka preventivnom delovanju.

Javna rasprava trajala je skoro mesec dana,u okviru kpje su prezentovane najznačajnije teme iz oblasti: opšte usluge lokalne samouprave, obrazovanje,, zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, razvoj turizma, energetska efikasnost i obnovljivi tovaizvori energije, organizovanje saobraćaja i saobraćajna infrastruktura, komunalne delatnosti, sport i omladina, stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje, poljoprivreda i ruralni razvoj, razvoj kulture i informisanja, socijalna i dečija zaštita, lokalni ekonomski razvoj i bezbednost i zaštita građana.

Svakoj od ovih petnaestak tema pristupalo se temeljno. Cilj je da Novi Pazar dobije kvalitetnu Strategiju razvoja za narednu deceniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari