Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu najbolje rešili studiju slučaja 1Foto: Ekonomski fakultet

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić pobednici su međunarodnog takmičenja „High Bridge Global Case Competition 2023.” koje je realizovala konsultantska akademija High Bridge. Ona se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u vodećim konsultantskim kućama.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.000 učesnika raspoređenih u preko 300 timova.

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu koji je imao zadatak da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z.

„Naša najveća prednost je detaljan pristup uz opsežno istraživanje. Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već smo razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke. Ono što je posebno oduševilo sudije bila je detaljna analiza troškova, koja nam je zajedno sa kreativnošću našeg rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu” kaže Ilda Đukić.

Rešavanju studije slučaja pristupili su utvrđivanjem svih zahteva i detaljnim istraživanjem šta najviše nedostaje novozaposlenima i koje veštine predstavljaju najveći problem.

„Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu. Zadatak je zahtevao da predložimo kreativno rešenje i da izračunamo troškove potrebne za realizaciju naše ideje. Znali smo da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta tako da smo bili dodatno motivisani da što bolje rešimo studiju slučaja” objašnjava Mihajlo Šipić.

Takmičenje je, kažu, bilo stresno, ali i zanimljivo. Tim je odlučio da se okupi na fakultetu i prezentuje zajedno u finalu, jer su zaključili da su jedni drugima podrška i da je timski duh najveća prednost.

„Bilo je pravo zadovoljostvo učestvovati na ovako zanimljivom takmičenju sa sjajnim timom i sigurna sam da je ovo početak našeg zajedničkog rada. Sjajna prezentacija sadržajna odgovorima na zadatu temu, ali i vizuelni prikaz bili su ključni faktori koji su nam doneli pobedu. Uspeli smo da impresioniramo sudije koje imaju izuzetno iskustvo” poručuje Mina Tomić.

Tim uskoro počinje sa novim pripremama za takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari