Studenti Građevinskog fakulteta osvojili drugo mesto na međunarodnom takmičenju 1Foto: Vikipedija/ Novakno1

Tim Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je drugo mesto u finalu međunarodnog takmičenja studenata građevinskih fakulteta ICEC (International Civil Engineering Competition), koje je održano u Ankari, u Turskoj.

Građevinski fakultet na ovom međunarodno takmičenju, koje se održava pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva (IACES – International Association of Civil Engineering Students), predstavljali su studenti Milica Petrović, Nikola Jovanović i Novak Joksimović.

U saopštenju Građevinskog fakulteta navodi se da su finalu prethodile kvalifikacije, koje su lokalni komiteti IACES-a organizovali na fakultetima širom Evrope, a učešće u finalu izborili su samo pobednici kvalifikacionih takmičenja.

Timovi sačinjeni od po tri studenta oprobali su svoje znanje u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, hidrotehnike i geotehnike.

Prvog dana predstavnici Građevinskog fakulteta su pravili beton sa primesama (stiropor, pleksiglas, akcelerator, pena i plastifikatori); drugog dana su radili zadatak iz rečne hidraulike, a trećeg dana je bilo takmičenje u pravljenju modela potpornih zidova.

Tim Građevinskog fakulteta osvojio je 27 od mogućih 30 poena.

„Zadaci su bili kreativni i nesvakidašnji, a studenti su imali priliku da na praktičnim primerima upotrebe stečena znanja i da se na nekonvencionalan način oprobaju u stručnim izazovima“, dodaje se u saopštenju.

Građevinski fakultet podsetio je da na tom fakultetu ima slobodnih mesta za predstojeću akademsku godinu i upis počinje 2. septembra 2021.

Budući studenti mogu da konkurušu za preostala mesta na studijskim programima: Građevinarstvo – samofinansiranje (34 mesta), Geodezija – budžet (10) i samofinansiranje (15), kao i Geoinformatika – budžet (11), samofinansiranje (9).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari