Studenti Pravnog najavljuju nove proteste 1Foto: U. P. (sa predhodnog protesta)

Uprava Pravnog fakulteta u Beogradu smatra da zahtevi dela studenata koji su u ponedeljak protestovali tražeći uvođenje aprilskog ispitnog roka nisu realni iz nekoliko razloga, ali će ipak o tim zahtevima odlučivati na sednici Nastavno-naučnog veća zakazanoj za 1. mart.

Studenti su najavili novi protest za 26. februar u 12 sati ispred zgrade fakulteta i pozvali kolege da nikako ne nose bilo kakva politička obeležja, već samo pištaljke i transparente sa studentskim zahtevima.

Kako saznajemo, uprava Pravnog im je rekla da vraćanje aprilskog roka nije realno jer ometa slušanje nastave zato što su studenti više fokusirani na pripremu ispita, te da bi uvođenje aprilskog kao redovnog roka iziskivalo promenu fakultetskog Statuta.

S druge strane, studenti nameravaju da podnesu predlog za uvođenje vanrednog aprilskog roka u ovoj godini, jer nema vremena za promenu Statuta, kao i predlog za pokretanje promene Statuta radi vraćanja redovnog aprilskog roka.

Studenti, kako saznajemo, sem protesta 26. februara, planiraju da protestuju ispred Pravnog fakulteta i tokom sednice Nastavno-naučnog veća 1. marta.

Deo studenata Pravnog fakulteta u Beogradu koji su tačno u podne počeli protest zbog ukidanja aprilskog ispitnog roka, povećanja školarina, i kako kažu – samovolje uprave – ušli su u zgradu ove visokoškolske ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.