Studenti: Stidimo se profesora koji su podržali Vučića

Do jutros potpisalo njih 5.500
Nakon proglasa 650 javnih ličnosti o kandidatu SNS

Ostavite komentar


  1. Bravo studenti ! Nakon što sam pročitao vaš proglas još sam ubeđeniji u uverenju da naše društvo ima budućnost i da se moramo još jače i glasnije boriti protiv ove bahate,nečasne i polupismene pogani koja nas je okupirala.

  2. Studenti, pošaljite obavezno jednu štampanu kopiju vašim dekanima. Pitanje je koliko prate elektronske medije.

  3. Kao student imam samo jedan odgovor na ovo.
    Ne ložite se.
    Ti isti profesori su podržavali i DOS i Miloševićeva a i bili su članovi SKJ, a sutra će podržati nekog drugog.
    U partijskoj državi to je normalna pojava. Da napomenem da političari od Miloševićeva, Đinđića, Koštunice, Tadića, a sad i Vučića nisu rešili problem partokratije a prošlo je 27 godina. Sad nam ostaje da biramo između već više puta recikliranih političara.

  4. Hvala Q da ste se probudili. Jos bitnije od ovog proglasa je da 2.04. odete do svojih biračkih mesta sa ličnom kartom i GLASATE, da da..

  5. Браво, студенти! Истрајте и не одустајте!
    Живимо у земљи чији председник, главом и брадом, поседује фалсификовану диплому-има ли веће бруке, јада и већег понижења за поштене и часне академске грађане ове земље?!?
    Имамо "др" Небојшу, "др" Малог и "др" Табаковић…. Који нам држе предавања са малих екрана и испирају мозак народу…
    Дотакли смо интелектуално и морално дно.
    Изађите на изборе масовно и допринесите да се са сцене почисти ова одурна булумента испирача мозгова!

  6. Hvala vam pametna i vredna mladosti Srbije koja se bori za njen prosperitet . U tome imate punu podršku i nas starijih i časnih ljudi.

  7. Osvetlali ste obraz Univerziteta. Profesori koji su uz diktatora, a ne uz svoje studente treba da se stide!

  8. Dragi moji studenti,ponosna sam na vas i vasu pamet. Ponosna sto prepoznajete vrednosti i ne dozvoljavate da vam ispiraju mozak gori od vas. Vi ste buducnost ove zemlje.

  9. Neke od profesora licno znam i znam da su bili prisiljeni da potpisu kako bi sacuvali svoje fotelje.

  10. A meni je tih 650 glisti zao, naboli ih na stub i zlo/upotrebili/.

  11. Raspitajte se samo koliko je među "potpisnicima podrške" sa Medicinskog fakulteta u Nišu "nastavnika" koji su takođe plagirali svoje radove i doktorate… Za troje od njih su i novine pisale…

  12. Sve čestitke. Posle vaše reakcije, siguran sam da Srbija ima dobru budućnost. A oni profesori koji vas ne podrže, nisu vaši profesori.

  13. Vidim da ljudi ovde nisu ljubitelji realnosti, pa dozvolite da to ovako kažem.
    Potpisivanje online peticije je ekvivalent kritikovanja nekog u kafani. Jedan čovek tu peticiju može da potpiše više puta ako ima više od jednog mail naloga ili ako zna tuđi (to sam lično radio). Jedino efektivno i zaslužno pohvale bi bilo da ti studenti koji su potpisali taj proglas počnu bojkot nastave i izađu na demonstacije.
    A čisto sumnjam da je iko od njih na to spreman.

  14. Konacno! Kada je pre godinu i nesto vise "pecenjar" postavljen za direktora EPS-a naprisao sam u komentaru na N1 od prilike ovako nesto: Gde su studenti zavrsne godine ETF-a da kampuju prda zgradom Vlade Srbije sve dok ne dobiju od drzave placenu avionsku kartu u jednom smeru i vizu za neku normalnu zemlju gde ce njihovo znanje biti potrebno posto ovde ocigledno nije! Moram priznati da i ako sa zakasnjenjem, obradovali ste me! Samo ne odustajte!

  15. Срамно! И ти ће да нам уче децу? Чему их уче? Подаништво и полтронству?!

  16. Studenti, umesto sto se stidite, za promenu izadjite na izbore i promenite nesto. Zaboravljate da vas je drasticno vise nego profesora i dekana kojih se stidite.

  17. Studenti, cenim vaš entuzijazam i mladalačku borbenost. Možda će to doneti dobro Srbiji, a možda nećete uspeti. Ipak, imajte na umu savet onog bivšeg ministra prosvete: "DIPLOMIRAJ I PALI"!

  18. Е, ако ово неко други није измислио него баш студенти алал им вера ! Проглас је 100 % тачан , а све написано је велика истина !! Срам било ректора, све декане и не све професоре , да се уопште не јављају , а дани све црњи и црњи , шта ли им је у главама када као врхунски интелектуалци ћуте пред пошастима које нам чини вучић и камарила , зато Студентима велико ХВАЛА !

  19. A sta je tek sa naukom koju ova vlast tretira isto kao babine vradzbine!?

  20. Kao navodno pod studenti znaci svi studenti. Ja znam mnoge studente koji misle drugacije i ne stide se kad neko ne misli kao oni. Bravo deco.

  21. za Miloša: ti si student koliko sam ja milioner. Na fakultetima nisu problem partije vec nepotizam, falsifikovane diplome i plagirani doktorati.Problem su Pravni i Filozofski fakulteti kao leglo i rasad nacionalizma, srBizma i patriJotizma.Mediokriteti su zaposeli sve pore ovog drustva, mediokriteti i neskolovane prostacine odlucuju o nasim sudbinama, zdravlju, obrazovanju i najgore od svega, odlucuju o buducnosti nase dece. Mediokriteti postavljeni na polozaje daju otkaze pametnim, sposobnim i radnim ljudima a na njihovo mesto dovode skart. FTN u Novom Sadu je jedan od primera. A proglasavanje Vucica ( sa sve njegovim siromasnim i suzenim vokabularom) za "studenta generacije" i po onom Simi "najboljeg studenta Pravnog ikada" je ocigledan primer nedostatka bilo kakvog kriterijuma, bujanje negativne selekcije i bestidno vredjanje takvih velicina ,dovoljno je da spomenem samo dr Radomira Lukica.

  22. Apel srpskom narodu je dokument kojim se osuđuje partizanski ustanak u okupiranoj Srbiji i stanovništvo poziva na borbu protiv komunista i slušanje okupatora.Apel je potpisalo 411 lica, koje Petranović deli u tri kategorije: 1) notorni saradnici okupatora, kao Milan Aćimović, Tanasije Dinić, Velibor Jonić, Ilija Paranos i dr; 2) pronemački raspoloženi političari pre rata, kao npr Aleksandar Cincar Marković; 3) ugledni naučni i javni radnici, među kojima Aleksandar Belić, predsednik Akademije nauka, književnik Veljko Petrović, Milan Kašanin, više episkopa Srpske pravoslavne crkve i dr. [1]

    Uprkos pritiscima, mnoge javne ličnosti su odbile da potpišu Apel, a najpoznaiji među njima su Ivo Andrić, Miloš Đurić, Isidora Sekulić, Milivoje Kostić i dr.[1] Ostala je i poznata epizoda sa profesorom Milošem Đurićem, koji je na nagovor Miloja Milojevića, uglednog profesora i kompozitora da potpiše Apel, odgovorio rečima: Lako je tebi, ti u diple sviraš, ali ja predajem etiku!

  23. I onda ti profesori kažu studentima: "Morate da razvijate logičko razmišljanje".

  24. Dobro…aj pa to na "ulicu",ne bojte se jer se oni najvise boje vas…a onda 2.april- GLAS

  25. Sačuvaću spisak 650 potpisa podrške AV AV jer to je spisak skorašnjih unapredjenja u dekane, rektora, savetnike aktivirane iz penzija, umetnika – kandidata za nacionalnu penziju, pevaljki koje će postati načelnice i direktorke pozorišta i još mnogih izmišljenih funkcija. Još je Tito svojevremeno pohvalio studente ali danas nemamo nikog ni nalik na Tita.

  26. Ako se vi ne izborite sa ovim sistemom u kome jedni uce, polazu i fakultete zavrsavaju jedino ispravno-znanjem, a pecenjari, keramicari, starlete i vozaci postaju direktori i profesori, ovaj nakaradni sistem ce nastaviti da vas tera iz zemlje, a zemlju dovodi do totalnog samounistenja.

  27. Bravo ali i vi kada budete zavrsili cete stati na stranu vasih profesora kada neko od vas bude dobio posao preko veze.Ostali ce otici u inostranstvo i bunice se iz daljine kao i ja sto radim.Partokratija je cudo menja ljude,jos ste mladi

  28. Bfavo za studente. To je naša snaga i mozak, a ne Vučić sa svojim preletačevićima.Studenti napred, a mi stariji Vas pratimo i ne bojte se.To što se Vučić uzda u policiju, pa policija je narodna i oni su ljudi, pa valda će stati na svoju stranu a ne na stranu despota Vučića. Policijo ne diraj svoju decu i svoj narod.

  29. @mad mom Drago mi je što mi je tako bogata osoba odgovorla. Sa dobrim delom napisanog u vašem komentaru se slažem jer ima veze sa onom što sam rekao o partokratiji (otpuštanje pametnih i dolazak nesposobnih na posao).
    Ali kao što sam rekao taj problem nisu rešili ni Milošević ni Đinđiđ ni Koštunica, ni Tadić a ne rešava ga ni Vučić. Skoro svi sadašnji kandidati su u proteklih 27 godina bili vlast.
    Ne vidim kakve veze nacionalizam ima sa svime ali moj trenutni profesor iz strategijskog menadžmenta je jedan od potpisnika podrške Vučiću, bio je pre možda nedelju dana na TV Prvoj sa njim i još jednim profesorom gost. Ali taj isti profesor je bio član KPJ podržavao DOS pa sad Vučića.
    Mnogi pominju da se svraćamo u 90-e, ja se lično tog perioda ne sećam ali ima nečeg u tome. To nešto je da je biračko telo ostalo ukopano u svojim rovovima na liniji DOS-Milošević pa im ni ne smeta što su te dve "suprotstavljene" frakcije srasle, malo izmešale članstvo, napravili po koje čeljade (SNS); naravno svi skupa kradu i prodaju nam maglu.
    Vi ne morate da verujete da sam student ako Vam se ne sviđa šta imam da kažem, ali to što kažem je gorka istina.

  30. Vrlo dobro, kolege! A sad- podržimo penzionere i njihov protest! Ne smemo stati na odbrani samo našeg dostojanstva, jer ono ne funkcioniše parcijalno. Podržati penzionere, prosvetare i sve koji se bore za ljudska i građanska prava!

  31. Kaze, onaj dekan Boricic sa Ekonomskog fakulteta, malopre na N1 tekeviziji, da studenti ne treba da da se bave politikom. Kakav papan, studenti ne smeju, a njihovi dekani i rektori smeju? Kao u doba Baba Jule! A ovamo, SNS studente oo fakultetima, i jao sto pokzsava svaku mesnu zajednicu da stavi pod svoju kontrolu, tako nastoji da na celi svake studentske organizacije postavi nekog svog bota! A kad narod sad smeni Vucica, sledi veliko ciscenje i univerzitetskih rukovodstava koja su mu se uvukla u cmar.

  32. Doci ce ti studenti u poziciju kada ce morati da prihvate posao prodavca sa diplomom pa cu ih onda pitati da li ce prihvatiti AV AV ili ce raditi za 250 evra.Lepo je to kad imas ideale a mama i tata te finansiraju.Onaj koji ima vezu je spasen,ostali -put pod noge.

  33. Oni koji ne znaju nista i tek treba da uce i o poslu i uivotu se stide onih koji znaju mnogo vise od njih i ceo.svet im to priznaje. Verovatno treba dati vlast ovim studentskim "crvenim Kmerima" da pokazu kako je neznanje i mrznja vaznija od iskustva i slobode misljenja.

  34. Intelektualci u Novom Pazaru kritikuju redom sve koji su podrzali Vucica,politicare,pojedince,resu Kavazovicu zameraju sto je rekao da sa Vucicem treba poloziti kamen saradnje. A rektora Drzavnog univerziteta Kostica niko ne sme da pomene !!!

  35. Draqi studenti,hvala vam sto ne pristajete da vam kaljaju obraz.

  36. СВИ НА ГЛАСАЊЕ!!! ДА ИХ ОДУВАМО!!! БРАВО СТУДЕНТИ!!!

  37. Kada pročitate imena 650 ljudi koji su podržali Vučića, sve vam je odmah jasno. Nađite na tom spisku ime učenika Matematičke gimnazije iz Beograda koji je dobio nekoliko zlatnih medalja na svetskom takmičenju u matematici ili fizici. Naravno njega nećete naći. On će sačekati neku stipendiju sa Kembridža i otići iz ove zemlje zato što ovde caruju mediokriteti, profesori univerziteta kočničari napretka, lažni diplomci i doktori nauka, zato što je ovde najvažnija vest – koja je sponzoruša presadila silikone, kada se otvara Farma na Pinku i sl. To su nam doneli ljudi iz onih devedesetih, polusvet i traže "vođu" po svojoj meri. Od studenata očekujem ne samo da izađu na izbore (jer proglas će pročitati mali broj ljudi), nego da i posle izbora aktivno uzmu učešće u životu ove zemlje. Jer njihovim ćutanjem i apatijom prema svemu (nažalost i ćutanjem radnika i sindikata) dovedeni smo u situaciju da ličimo na Severnu Koreju.

  38. Studenti su uvek polagali ovakve ispite. S profesorima je uvek bilo: časni izuzeci i kukavička većina. Izgleda da će "intelektualna elita" nastaviti da se sramoti i potpisuje "Apele srpskom narodu" sve dok im nekim čudom ne izrastu muda.

  39. Lazni proglasi studenata, lazni doktorati, lazni komentari ovde, lazni … sve sama laz. Dok se ne pocne kaznjavanje "laznih" od Srbije nece biti nista. Srbija zemlja lopova i lazova je uvek bila i tako ce i ostati jer generacija novih lopova i lazova stasavaju. Sto rece jedan ciga: da nema nas cigana vi Srbi bi bili najveci lopovi i lazovi na svetu.

  40. Studenti protiv akademsog nasilja i jednoumlja, živeli mladi, živela Srbija – mlada, obrazovana i SLOBODNA!

  41. A ja se stidim vas,što je AV i vas zaplašio pa ne smete da demonstrirate,a imamo najprostačkiju vlast,da nam se svet smeje,s razlogom se smeje!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.