Studenti su ozbiljno uzdrmali režim Slobodana Miloševića

Tog 17. novembra 1996. koalicija "Zajedno" - SPO, DS i GSS pobedila je na lokalnim izborima, što je vlast pokušala da poništi sudskim odlukama
Dvadeset godina od građanskih i studentskih demonstracija protiv izborne krađe

Ostavite komentar


  1. Demonstracije 96. godine su bile pre sto godina, ali se sećam pozitivne energije Bilo je sjajno. Koliko je tu bilo smeha, vica, duha…Imao sam osećaj kao da lično tresem stolicu na kojoj sedi Slobo i samo je pitanje vremena kada će da padne. Pre podne učim u čitaonici, a onda u 12h na demonstracije studenata, a zatim od 15h na demonstracije koalicije Zajedno, pa uveče opet u čitaonicu i tako danima. I sve to u probušenim cipelama u koje je ulazila voda. Okupi se više desetina hiljada mirnih demonstranata na šetnji, a uveče na RTSu objave da je bila šačica narkomana.. Sećam se podeljenosti u društvu. Moj ujak je govorio da bi streljao sve studente koji protestuju, iako je među njima i njegova ćerka. Danas nema snage za promene. Oni koji su nezadovoljni gledaju kako da pobegnu iz zemlje. Osim toga, nema više ni duha u mladima. Uništili su ga Farma, Ceca…

  2. SMiloševića je srušio zapad zelenim novčanicama to znaju i ptice na grani,i na vlast je došla bagra koja je sve pokrala,i sada narod gladuje.

  3. Da, rasturati svoju drzavu je veoma progresivno. Pitajte Engleze, Skandinavce I ostale, koliko su samo oni puta to radili u svojoj istoriji. auuu…!

  4. I posle dvadeset godina hajde Jovo nanovo… Zar opet protiv istih ? Unistise mi grad Paracin za ove cetiri godine. Paunovicu (predsednik opstine) zasto cutis ? Unistise privredu grada mafijaskim kontrolama privatizacija, Bugarin i oruzari rade sta hoce a fabrike ili veci delovi istih devastirano, ogroman broj nezaposlenih,… Opstruise se, najblaze receno, zavrsetak investicija u Srpskoj fabrici stakla iako veci deo najsavremenije opreme korodira u magacinu, Turci se vise ne javljaju za proizvodnju u bivsoj fabrici stofa, bivsi JUL-ovac (poslanik) kupio Cokolend (od kojih para?) i terorise radnike,… Da li je to mozda posledica osvete zbog legitimno izabrane vlasti na lokalu ?

  5. Da li je vama Milosevic kriv ili je vama Milosevic zasluzan, sto imate nesto o cemu mozete da tupite? Ni jedna sarma se ne moze podgrevati bas u nedogled. I Soros se sad cese po glavi!

  6. A posle toga je kojekakav politički ološ, uzdrmao državu i narod i bacio ih na kolena.
    A neki su i na slikama.
    Nećemo se podići za pedeset godina.

  7. Ima pametnjakovica koji i danas placu za Milosevicem. To nije njihova greska, vec pokazuje
    odsustvo kriticikog sagledavanja svoje bliske proslosti, a sto je bio zadatak politicke elite posle pada Milosevica , zajedno sa medijima, koji su i nahuskali narod jedan protiv drugog. I u Rusiji nisu svi nacisto sa Staljinom. Tu i tamo se jos uvek nadje po koja baba, da drzi njegovu sliku. Valjda smo i po tome "braca", stzo volimo diktatore, rakiju (vodku), kafane i da se bijemo. A pametan svet iz obe zemlje odlazi u one, koje ovi gore kao ne vole.

  8. Bilo bi dobro da redakcija Danasa objasni čitateljima i čitateljkama zbog čega povodom 20 godina od početka demonstracija donosi tekst u kome Vuk Drašković optužuje Zorana Đinđića koji mu nikako ne može odgovoriti ili demantovati to što mu je navodno priznao privatno, kao i zbog čega dozvoljava da se protesti naknadno interpretiraju kao velikosrpski bunt i restauracija srpskog nacionalizma od strane Čedomira Antića. To očiglednu jesu stavovi ova dva gospodina, ali bi oni morali biti propraćeni nekakvim komentarom, inače izgleda da i Danas podržava takvo, revizionističko, tumačenje antimiloševićevih protesta.

  9. Неиспуњење друственог уговора од петог октобра унистило је сваку наду. Тајкуни прегазили

  10. Тромесечне протесте 1996 и 1997 на својим плећима изнели су Вук и чланови СПО, сви остали били су статисти, забушанти!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.