"Studentska kartica je prevara”: Studentkinja iz pokreta Kreni Promeni o Vučićevim karticama 1Foto: Danas

Studenti iz pokreta Kreni Promeni objavili su video u kome se jasno objašnjava zašto je studentska kartica koju je promovisao Vučić „prevara“.

Studentkinja iz Kreni-Promeni, Anđelija Stanimirović je u okviru snimka objavila, kako se navodi, „činjenice iz studenstke perspektive“, te objasnila kako je „studenstka kartica koju Vučić promoviše prevara“.

“Naša država je raskinula ugovor sa Unicredit bankom preko koje su studenti primali kredite i stipendije sve do sada. Ove godine će studenti primati stipendije preko Poštanske štedionice, tako da bi svakako morali da dobiju nove kartice preko koje bi primali taj novac”, rekla je ona.

Na navode predsednika Vučića da će nova kartica pomoći studentima da ostvare popuste jer to do sada nisu mogli, Stanimirović ističe da im je za to bio dovoljan i indeks.

“Popuste smo mogli da ostvarimo uz pomoć jedne knjižice koju imamo svi studenti, pa i naš kolega sa trenerske akademije, a to je indeks. Takođe postoji i Međunarodna studentska kartica koju može da ima svaki student, a ne samo 25.000 njih kako kaže predsednik”, kaže Anđelija Stanimirović.

Ona za novu predstavljenu karticu kaže da je “jeftin pokušaj zamazivanja očiju” roditeljima studenata i da “nije neko revolucionarno rešenje koje će poboljšati kvalitet života studenata”.

Tom prilikom skrenula je pažnju da energiju i sredstva treba preusmeriti na povećanje kapaciteta studentskih domova.

“Samo u Beogradu imamo preko 100 000 studenata, a 11 000 domskih mesta. Šta je sa ostalim univerzitetskim gradovima? Jedan paviljon studentskog doma u Nišu se gradi 14 godina. Da ne idemo dalje…”, zaključuje Stanimirović u ime pokreta Kreni-Promeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari