"Stvorila bi se šansa da mladi ne odlaze": General Momir Stojanović predložio Vladi nove lokacije za Beogradski sajam i Nacionalni stadion 1Nacionalni stadion. Foto Ministarstvo finansija

Predsednik Pokreta Složna Srbija i penzionisani general Momir Stojanović predložio je da se Beogradski sajam izmesti, a Nacionalni stadion izgradi u Nišu ili Kragujevcu.

On je pozvao Vladu da ne odnosi odluku da se ovaj Sajam izmesti u Surčin, a u njegovoj blizini izgradi i Nacionalni stadion, kako je najavljeno, već da se u interesu Srbije i njenih građana ti objekti dislociraju van glavnog grada.

“Niš i Kragujevac su na odličnim geostrateškim i komunikacionim pravcima i saobraćajno povezani sa ostalim delovima Srbije i Balkana. Stacioniranje Beogradskog sajma i Nacionalnog stadiona u ovim gradovima dalo bi konkretan doprinos decentralizaciji Srbije i zaustavljanju demografskog pražnjenja čitavih regiona u unutrašnjosti, što je sve veći problem”, rekao je Stojanović za Danas.

"Stvorila bi se šansa da mladi ne odlaze": General Momir Stojanović predložio Vladi nove lokacije za Beogradski sajam i Nacionalni stadion 2
Momir Stojanović: Foto FoNet/Ognjen Stevanović

On je kazao da bi se u tom slučaju ovi gradovi, kao i regioni u čijem su središtu, ekonomski i privredno “podigli”, otvorila bi se nova radna mesta, stvorila bi se šansa da mladi ljudi ne odlaze, a lokalni budžeti bili puniji.

“Vlada bi trebalo da donese odluku da ‘Beogradski sajam’ ne seli u Surčin između ostalog i zato što je Novosadski sajam na samo 30 kilometara razdaljine vazdušnim putem”, rekao je.

On je dodao da je logično da ova dva sadržaja, od velikog privrednog, turističkog, kulturnog i sportskog značaja, budu, recimo, u okolini Niša između ostalog i zbog blizine jedinog aerodrome u vlasništvu države, “Konstantina Velikog”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari