Subotica: 19 miliona dinara za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta 1Foto: Grad Subotica

Gradu Subotici je dodeljeno 19 miliona dinara od Pokrajinske vlade za uređenje atarskih puteva i otresišta u ovoj godini na osnovu ugovora o „Rehabilitaciji nekategortisanih – atarskih puteva na teritoriji grada Subotice“.

„Na sredstva koje nam je dodelila Pokrajina dodaćemo još 27 miliona dinara iz gradskog budžeta i to će nam omogućiti da cementnom stabilizacijom i tucanikom pokrijemo skoro 13 kilometara atarskih puteva, što je izuzetno značajno, pre svega za naše poljoprivrednike“, rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je 45 ugovora predstavnicima 31. lokalne samouprave po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupna vrednost dodeljih ugovora iznosi milijardu i 227 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada opredelila oko 794 miliona, a ostatak gradovi i opštine.

Od ukupnog iznosa sredstava za realizaciju 18 projekata za vodne objekte i pet projekata za objekte fekalne kanalizacije opredeljeno je 665 miliona dinara, dok je vrednost 22 ugovora za uređenje atarskih puteva i otresišta 561,8 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari