Subotica bogatija za 42 nova stabla 1Foto: DDOR osiguranje

Subotička ulica Partizanskih baza zelenija je za 42 stabla, zahvaljujući prikupljenim sredstvima u akciji DDOR osiguranja “Za šumu u tvom kraju”.

Sadnja stabala organizovana je u saradnji sa Gradom Subotica i stablo su simbolično zajedno zasadili sekretar za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Radoslav Vukelić i direktorka Filijale Subotica DDOR-a Sandra Tikvicki.

“Zahvaljujući prikupljenim sredstvima u akciji DDOR osiguranja ‘Za šumu u tvom kraju’, u saradnji sa Gradom Subotica i JKP ‘Čistoća i zelenilo’, obavljena je sadnja drveća, čime će se doprineti povećanju površina pod zelenilom. Subotička lokalna samouprava daje svoj doprinos u ovakvim i sličnim akcijama, a novim zelenim površinama i drvoredima u gradu, uticaće se na smanjenje prašine i buke, redukciju zagađenja i obezbeđenje kiseonika, na sociološko i fizičko zdravlje ljudi, kao i na poboljšavanje ekološke i estetske slike grada i jačanje njegovog identiteta”, rekao je povodom uspešne realizacije sadnje Radoslav Vukelić.

Ovim je obogaćena životna sredina u pet od 10 gradova, odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije, a pored Subotice, Sremske Mitrovice, Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta.

Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe čiji je član, kompanija je u ovoj godini akciju produžila na svih 12 meseci i time planira da kroz EKO-polise prikupi još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.

“Velika je radost što smo danas na ovom mestu i što je baš Subotica jedan od 10 izabranih gradova koji su dobili sadnice nabavljene zahvaljujući akciji ‘Za šumu u tvom kraju’ i glasovima naših sugrađana. Uvek je zadovoljstvo biti deo aktivnosti koje su za dobrobit čitave zajednice i koje direktno utiču na kvalitetniju životnu sredinu. DDOR osiguranje je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika kao i kompanija koje ovde posluju i današnja sadnja predstavlja jedan vid potvrde da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u dobronamernoj pažnji prema našoj zajednici. Imajući u vidu pozitivne reakcije koje je do sada izazvala ova akcija, DDOR je odlučio da nastavi sa brigom o očuvanju i unapređenju životne sredine i ovu aktivnost uvrstio u trogodišnji plan, koji podržava i Unipol grupa kojoj pripadamo. To znači da ćemo u narednim godinama ovom akcijom obezbediti i posaditi na stotine stabala”, izjavila je nakon sadnje Sandra Tikvicki.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari