Subotica: CEKOR sa građanima obeležava Dan zaštite životne sredine u parku Prozivka 1Šuma, foto: Natalija Jakovljević

Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) iz Subotice će 5. juna, povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine, u saradnji sa grupom Zaštitimo šume Subotice i Art of Living Fondacijom organizovati događaj u parku Prozivka u Subotici.

Program traje od 9 do 12 časova i namenjen je za sve uzraste.

Cilj je promovisanje zdravog načina življenja, odgovornog odnosa prema prirodi i resursima, i razgovora sa sugrađanima i donosiocima odluka.

„Naša poruka je: da Subotica bude zdraviji, održiviji i zeleniji grad“, navode organizatori u pozivu.

Program: 9 – 10 časova predviđen je ples, vežbe zagrevanja i opuštanja na travi pa je neophodno poneti peškir ili prostirku. Vežbe vodi Nikola Ignjatović, volonter Art of Living-a. zatim, 10 – 11 časova biće održane mini radionice i igre za decu, deljenje publikacija i razgovor sa građanima, dok je od 11.30 – 12 sati planiran razgovor sa građanima o lokalnim ekološkim pitanjima.

U svetu se povodom 5. juna, obeležavanja Dana zaštite životne sredine pokreću brojne aktivnosti u koje je uključena javnost, a koje doprinose boljem odnosu čoveka prema okruženju i prirodi.

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine. Ovaj datum je odredila Generalna skupština UN jer se tog dana održala Konferencija o zaštiti životne sredine u Štokholmu 1972. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari