Subotica: Nastavak akcije sadnje drvoreda 1Sadnja drvoreda, foto: Fejsbuk stranica "Zelena oaza Subotica"

Udruženje građana “Zelena oaza Subotica” organizuje u subotu, 26. marta, nastavak akcije sadnje drvoreda od prošle nedelje na deonoci puta prema Starom Žedniku.

Građani koji žele da se odazovu na akciju okupljaće se od 10.45 do 11 časova kod račvanja puta pred ulazom u grad iz pravca Starog Žednika, odnosno na delu gde je odvajanje za bolnicu starim putem (levo) i ulaz u grad prema kompaniji “Simex” (desno).

“Svi koji žele da nam se priključe u subotu, neka sa sobom ponesu alat za rad, ašove, lopate, motike. Najpotrebniji je ašov jer će biti potrebno neke rupe priširiti ili produbiti, kao i iskopati na mestima gde nije izbušila mašina”, naveli su iz udruženja građana “Zelena oaza Subotica”.

Ovo će biti druga ovogodišnja akcija koju organizuje udruženje, budući da su prošle subote zajedno sa dobrovoljcima podigli drvored na delu starog Beogradskog puta pred gradom u dužini od 1,5 kilometara sa obe strane. Zasađeno je oko 300 mladih sadnica gelegunje, a ostatak od 200 sadnica zasadiće se ove subote.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari