Subotica: Zamenjene osušene sadnice na Segedinskom putu 1Foto: Fejsbuk stranica Zelena oaza Subotica

Udruženje građana “Zelena oaza – Subotica” i organizacija “IT Subotica 2030” zamenile su osušene sadnice na Segedinskom putu, koje su u zajedničkoj akciji posadili krajem prošle godine.

Kako je saopštila “Zelena oaza – Subotica”, određena vrsta sadnica je veoma teško podnela ekstremnu sušu koja nas je zadesila ovog leta.

“I pored zalivanja došlo je do zasušenja sadnog materijala prvenstveno na toj deonici i određenoj vrsti sadnog materijala, te je izvršena zamena sadnica drugom vrstom. Još i požar koji je bio tamo, taman da nam malo stane na muku”, naveli su iz udruženja.

Ovog puta nije organizovana volonterska akcija jer je, kako su objasnili, bilo potrebno osušene sadnice izvaditi, proširiti rupe na veoma komplikovanoj deonici i zanoviti ih novim, te je urađena sadnja uz angažovanje ljudi iz Goranskog rasadnika.

Ovaj drvored je podignut prošle godine u saradnji sa organizacijom “IT Subotica 2030” i učešće preko 20 drugih društveno odgovornih kompanija u donaciji i volonterskoj akciji.

“Mi ćemo i ubuduće nastaviti istim tempom, da od naše Subotice pravimo zeleniji, čistiji i lepši grad, a deonice na kojima sadimo sa našim prijateljima da postanu aleje zelenila i ponosa svakog čoveka koji je na bilo koji način pomogao akcije”, poručili su iz udruženja građana “Zelena oaza – Subotica”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari